Palamós impulsa un projecte pioner per donar a conèixer als alumnes d’ESO, les arts escèniques i tots els perfils professionals que hi estan vinculats

En aquest inici de 2022 Palamós ha posat en marxa el projecte Involucr’ART, una proposta pionera que té l’objectiu de continuar apropant els joves del municipi a la cultura, a la vegada que se’ls donen a conèixer els perfils professionals que es vinculen amb les arts escèniques. El projecte també vol donar resposta al buit d’activitat cultural que es constata que hi ha en el pas de l’educació primària a la secundària.

Aquesta proposta s’adreça concretament a tots els alumnes de 3r d’ESO del municipi i sorgeix d’una iniciativa de la companyia de dansa professional i resident al teatre La Gorga, CobosMika Company, que ha estat impulsada conjuntament per les àrees d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Involucr’ART és una iniciativa educativa, formativa i cultural que s’ha apropat al jovent d’ESO mitjançant els professionals de CobosMika Company, que han dut a terme la presentació d’espectacles i el desenvolupament de tallers-xerrades amb professionals, per tal d’aportar informació bàsica i introduir l’alumnat al món artístic, fomentant el seu interès per la cultura i motivant nous interessos formatius i professionals futurs.

Els integrants CobosMika Company han estat els encarregats d’acompanyar a l’alumnat en aquesta introducció i experimentació del món artístic. La voluntat és la d’anar introduint professionals de diferents sectors culturals: directors, dramaturgs, tècnics…, per dur a terme xerrades en les quals es pugui explicar i compartir amb els joves la seva experiència professional i el seu paper dins el món de les arts.

Aquest conjunt d’activitats té per objectiu que cada alumne construeixi els fonaments per desenvolupar la capacitat de percepció i valoració de les expressions artístiques així com ampliar el seu coneixement sobre aquest sector.

El programa es va iniciar el mes de febrer amb la realització de vuit tallers que es van fer en els mateixos centres educatius d’ESO (IES Palamós i Vedruna), i durant la setmana passada es van realitzar dues representacions d’espectacles que van tenir lloc al teatre La Gorga.

Cascuna d’aquestes representacions han inclòs una xerrada inicial amb un especialista d’una de les àrees vinculades a la representació de l’espectacle: llums, so, composició coreogràfica o vestuari, amb la idea també d’ampliar i donar cabuda a temes com la filosofia, la pedagogia, entre d’altres.

Les dues sessions programades han acabat amb un col•loqui amb els professionals implicats en els espectacles. Sempre amb un llenguatge proper i distès, l’objectiu ha estat aconseguir la implicació i participació activa de tot l’alumnat i aprofitar la visita al teatre per donar a conèixer tot el món de possibilitats que envolten les arts escèniques, tant des del vessant artístic com de totes les professions i àmbits que en formen part, desconegudes per a la majoria dels joves.

L’objectiu de les àrees d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de Palamós, és que el projecte Involucr’ART es repeteixi cada any, coincidint amb l’inici del curs escolar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp