Palamós impulsa una campanya per promoure entre la ciutadania el servei de cotxe elèctric compartit

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i la cooperativa Som Mobilitat han engegat una campanya amb l’objectiu d’impulsar el coneixement del servei de cotxe elèctric compartit, amb el que compta el municipi des de novembre de 2022. La iniciativa té com a objectiu que el màxim nombre de persones i organitzacions de Palamós, coneguin el funcionament i les avantatges d’aquest servei.

La primera acció que ara es posa en marxa és la d’una enquesta adreçada a la ciutadania, mitjançant la qual poder saber el grau de coneixement i l’ús que es fa d’aquest vehicle, per tal de valorar la possibilitat de sumar-hi noves formes d’utilització o per millorar-ne l’accés públic i la disponibilitat.

El formulari es pot contestar online (https://goo.su/CVivUFT), de manera molt ràpida i còmode, responent preguntes vinculades al tipus de vehicle que s’utilitza, el coneixement en les despeses destinades a mobilitat, el grau de coneixement del servei del cotxe elèctric compartit que té Palamós, o bé si cal repensar el tipus de mobilitat que s’utilitza per reduir emissions.

L’enquesta es pot respondre fins al dia 20 d’abril, i permetrà als tècnics responsables poder fer una bona diagnosi d’aquest servei al municipi, per tal de valorar quines accions de conscienciació i de foment del vehicle de Carsharing cal impulsar per fomentar-ne l’ús.

L’objectiu de la campanya és el de continuar impulsant una mobilitat sostenible a Palamós, fent un ús racional del vehicle, facilitant als veïns i veïnes del municipi una altra alternativa al cotxe privat, i tenint en compte mesures respectuoses amb el medi ambient.

 El servei de cotxe elèctric compartit

El vehicle elèctric compartit en servei a Palamós es troba estacionat en un reservat ubicat al carrer de la Mercè, just darrere de l’edifici de la Biblioteca Municipal. Aquest punt està dotat amb equip de càrrega elèctrica, el qual s’abasteix d’energia mitjançant el sistema de plaques solars situades a la coberta de la biblioteca, garantint l’energia neta en el subministrament elèctric del cotxe.

El vehicle utilitzat en aquest servei a Palamós és un Renault Zoe 41kWh, que està a disposició dels usuaris del municipi, cada dia de dilluns a divendres, a partir de les quatre de la tarda i fins a les dues de la matinada.

Durant els matins (de 7:00 a 15:00 h) el vehicle és utilitzat pels diversos serveis de l’Ajuntament de Palamós per a l’activitat professional que es requereixi. Els caps de setmana el vehicle resta a disposició dels usuaris, durant tot el dia.

Les persones interessades a fer ús del cotxe elèctric compartit cal que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat (amb una aportació única de 10 € retornables en cas de baixa) i posteriorment, registrar-se a l’App que gestiona el servei de Carsharing i que es pot descarregar al web www.sommobilitat.coop.

Per a poder-se registrar a l’aplicació cal tenir més de 22 anys i, si s’és menor de 25, cal tenir com a mínim dos anys d’antiguitat del permís de conduir. A través d’aquesta App es gestionen les reserves, i quan l’usuari s’acosta al punt d’estacionament del vehicle, aquest detecta que aquesta persona té l’hora reservada i automàticament obre les portes. Les tarifes d’aquest servei van en funció de la quantitat d’hores que reservi cada persona.

El cotxe elèctric compartit té una autonomia màxima aproximada de 250 quilòmetres. Mitjançant l’App de Som Mobilitat, es pot llogar el vehicle ubicat a Palamós, però també qualsevol dels més de 70 que hi ha distribuïts per tot el territori català.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Medi Ambient i Sostenibilitat

Relacionades per entitat