Palamós incorpora pictogrames als passos de vianants per millorar la seguretat de persones amb necessitats d’accessibilitat cognitiva

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat el procés de pintat amb pictogrames, diversos passos de viants del municipi, mitjançant els quals poder millorar la seguretat de persones amb necessitats d’accessibilitat cognitiva, principalment afectats per transtons de l’espectre autista.

El projecte s’ha iniciat aquest mes de juliol al carrer d’Enric Vincke, on operaris de la Brigada Municipal han realitzat el pintat dels pictogrames, en un procés que s’estendrà progressivament als passos de vianants de les principals vies del municipi.

Les figures estan pintades de color blau sobre la primera franja del pas de vianants amb les paraules “Para, mira, passa”, creant una seqüència que es fa molt entenedora per a les persones amb dificultats cognitives i permet que puguin creuar el pas de vianants de manera més segura i ser més autònoms.

Aquesta proposta forma part de les accions Palamós Zero Barreres incloses dins el projecte Palamós Ciutat Educadora, i amb la finalitat de tenir un municipi inclusiu i igualitari per a tota la població, s’ha posat en marxa ara d’acord amb la iniciativa de la formació municipal de Ciutadans que va proposar poder adaptar la senyalització viària a les necessitats de les persones amb la síndrome d’Asperger.

Dins aquestes propostes de millores de la senyalització cal destacar que el projecte Palamós Ciutat Educadora treballa conjuntament amb l’associació Viu Autisme cercant el seu assessorament per a la creació de retolació per a persones amb autisme que s’ubicarà en establiments i instal•lacions municipals.

Durant la passada Festa Major de Palamós es va impulsar, el divendres 25 de juny, la iniciativa “Fira sense soroll” amb l’objectiu que els nens i nenes o les persones adultes que tenen hipersensibilitat auditiva o amb un diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) també poguessin gaudir de les atraccions amb tranquil•litat i sense un excés de soroll.

En un altre àmbit l’Ajuntament de Palamós també és previst el repintat de més d’una vintena de places d’aparcament per a discapacitats que hi ha al municipi, amb missatges dissuasius davant els mals usos que en ocasions es fan d’aquestes places, sensibilitzant d’això a la població en general.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp