Palamós inicia demà dijous els actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Palamós organitza aquesta setmana els actes festius i institucionals per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. El programa previst s’obrirà demà dijous, 9 de setembre, amb una primera proposta musical que tindrà lloc a la plaça de Catalunya, a partir de les 20 h. Es tracta de l’actuació musical de La Coixinera, una de les formacions referents del folk català, que enguany celebra 20 anys dalt l’escenari, amb concerts on es fan protagonistes les cançons del seu darrer disc “Tenim i Tindrem”.

Aquesta activitat és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, té l’accés gratuït però cal fer reserva de localitat mitjançant el web: lagorga.cat. L’aforament d’aquest concert és limitat i caldrà la utilització de mascareta.

El programa de la Diada seguirà el divendres 10, amb el 21è Concert de Sardanes de la Costa Brava que compta amb la participació de les cobles Els Montgrins i La Principal de la Bisbal.

Aquest esdeveniment musical palamosí és organitzat anualment a l’agost, coincidint amb el festival Amb So de Cobla, però enguany es va haver de suspendre per culpa de la pluja i es va posposar al 10 de setembre. L’activitat tindrà lloc al parc de l’Arbreda a partir de les 22 h, i és organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava. El preu de les localitats és de 10 € i es poden retirar al web: lagorga.cat.

Actes institucionals de la Diada
Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a Palamós es tornen a centrar a la plaça de Catalunya, on dissabte vinent, 11 de setembre, a partir de les 11:30 h, començaran els actes oficials amb un ball de gegants, a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Palamós. Tot seguit es farà la hissada de la senyera que anirà acompanyada amb la peça musical “Cant dels pobles”, que interpretaran conjuntament cantaires de diferents corals palamosines.

Això donarà pas a l’ofrena floral que fa el consistori palamosí en nom de tot el municipi al monument dedicat al poema “Les Tombes Flamejants” de Ventura Gassol, situat a la mateixa plaça Catalunya, i la posterior lectura que farà l’alcalde de Palamós del manifest institucional.

Un cop finalitzada la lectura, la coral conjunta interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya “Els Segadors”, que tancarà l’acte institucional.

La jornada festiva de dissabte a Palamós culminarà amb la ballada de sardanes que es farà a les 19 h, al Passeig del Mar, a càrrec de la Cobla Bisbal Jove, i organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp