Palamós inicia dilluns el procés de participació ciutadana que decidirà la inversió de 85 mil euros del pressupost municipal 2018

Per segon any consecutiu l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós realitza la campanya “Palamós, amb veu i vot”, amb l’objectiu que els palamosins i les palamosines que ho desitgin aportin la seva opinió sobre el destí d’una part de les inversions del pressupost municipal 2018.

Es tracta concretament, i en aquesta ocasió, de poder decidir la inversió de 85 mil euros, prioritzant el seu destí en el finançament de projectes relacionats amb els equipaments, l’urbanisme, la mobilitat o la millora de l’espai públic. En aquest sentit caldrà que les propostes aportades per els ciutadans facin referència a obres noves o bé a projectes de manteniment de les infraestructures ja existents al municipi.

Cal destacar que aquestes inversions també poden suposar adquisicions permanents de l’Ajuntament, com la compra d’un vehicle, de contenidors o papereres, entre altres. En cap cas però es podran presentar propostes relacionades amb la creació d’activitats o serveis.

Campanya “Palamós amb veu i vot”
Fins al dia 3 de desembre es podran presentar les propostes ciutadanes mitjançant el web participa.palamos.cat, o bé omplint les butlletes de participació que es podran recollir a l’Ajuntament, la Biblioteca municipal o el Punt Jove, els mateixos espais on, una vegada omplerta la butlleta, aquesta es podrà dipositar en una urna habilitada per aquesta funció.

Sessions informatives amb suport tècnic
Per tal de facilitar aquesta recollida de propostes l’Ajuntament també organitzarà tres sessions que comptaran amb suport tècnic per a poder informar i assessorar sobre aquest procés de participació a tots aquells ciutadans que ho requereixin.

Precisament el dimecres vinent, 15 de novembre de 19 a 21 h, es farà la primera d’aquestes sessions a la biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou. Les dues sessions restants tindran lloc el dia 23 de novembre de 19.30 a 21.30 h al local polivalent de la plaça de M. Gumersind; i el dia 28 de novembre de 19 a 21 h, a l’espai municipal polivalent de les galeries Carme.

Un cop finalitzat el termini de recollida de propostes es realitzarà una validació tècnica de totes les aportacions ciutadanes presentades, per tal que aquestes s’adeqüin als criteris establerts en el procés de participació ciutadana.

El dia 16 de desembre tindrà lloc una assemblea de priorització de propostes oberta a tothom qui ho desitgi. Amb el resultat s’iniciarà un període de votacions per saber quines són les més destacades entre els ciutadans. Totes les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys podran votar mitjançant el web participa.palamos.cat, o bé de manera presencial a l’Ajuntament (OAC), la Biblioteca municipal o el Punt Jove.

Finalment el dia 6 de febrer l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat mitjançant un acte informatiu de retorn i avaluació obert a tothom.

En paral•lel a aquesta campanya i seguint la dinàmica d’aquests darrers anys l’Ajuntament de Palamós tornarà a informar la ciutadania del pressupost municipal i, a partir del gener, distribuirà per tots els domicilis llibrets informatius que inclouen el resum del pressupost municipal 2018.

Aquest llibret mostra de manera resumida i planera els ingressos i despeses municipals, així com a les inversions, on es destaquen les activitats socials, l’atenció a les persones i la convivència, així com les millores a la via pública. L’objectiu d’aquesta proposta és la de donar a conèixer de primera mà a la ciutadania i de manera resumida com es canalitza l’administració dels recursos econòmics de la vila, així com el finançament de projectes i serveis municipals.

El document informatiu inclourà codis QR on poder consultar en línia, tant el pressupost global com el detall dels requisits de sol•licitud de les bonificacions. L’Ajuntament de Palamós va aprovar a principis del passat mes d’octubre el pressupost municipal de 2018 que puja a un total de 23.210.200 euros.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp