Palamós inicia dissabte els actes festius amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Palamós inicia aquest cap de setmana els actes festius de celebració de la Diada Nacional de Catalunya que culminaran dilluns 11 de setembre amb els actes institucionals i la tradicional ballada de sardanes.

El programa previst s’obrirà dissabte, 9 de setembre, amb una primera proposta musical que tindrà lloc al Teatre La Gorga, a partir de les 20.30 h. Es tracta del concert de música folk de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, que presentaran el seu espectacle ‘Ilercavònia’.

Les entrades per a poder assistir a aquest concert es poden adquirir anticipadament al web www.lagorga.cat o presencialment a la taquilla del Teatre La Gorga.

L’endemà diumenge 10 de setembre tindrà lloc la revetlla de la Diada que comptarà amb un concert gratuït a càrrec del músic Halldor Mar. El cantautor i guitarrista català nascut a Islàndia actuarà a partir de les 20 h a la plaça de Catalunya de Palamós.

Actes institucionals de la Diada
Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a Palamós es centraran a la plaça de Catalunya, on el proper dilluns 11 de setembre, a partir de les 11.30 h, començaran els actes oficials amb un ball de gegants, a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Palamós. Tot seguit es farà la hissada de la senyera que anirà acompanyada amb la peça musical “Cant dels pobles”, que interpretaran conjuntament cantaires de diferents corals palamosines.

Això donarà pas a l’ofrena floral que fa el consistori palamosí en nom de tot el municipi al monument dedicat al poema “Les Tombes Flamejants” de Ventura Gassol, situat a la mateixa plaça Catalunya, i la posterior lectura que farà l’alcalde de Palamós del manifest institucional.

Un cop finalitzada la lectura, la coral conjunta interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya “Els Segadors”, que tancarà l’acte institucional.

La jornada festiva de dilluns a Palamós culminarà amb la ballada de sardanes que es farà a les 19 h, al Passeig del Mar, a càrrec de la Cobla Bisbal Jove, i organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp