Palamós inicia el procés de millora dels parcs infantils dissenyats per la mainada del municipi

Operaris de la Brigada municipal estan realitzant actualment les obres de millora del parc infantil de l’Arbreda, amb la ubicació de nous elements i redistribució dels jocs existents, així com l’ampliació de l’espai actual d’aquest equipament que comptarà amb una superfície global d’uns 400m2.

El nou espai de joc resultant comptarà com a novetats amb una tirolina i un pont de fusta que se sumaran a la resta d’elements ja existents, i s’aprofitaran aquests treballs per a la ubicació de nous fanals que permetin una millor il•luminació de tot l’àmbit d’aquest parc infantil. El cost de les obres de millora d’aquest equipament és d’uns 9.600 euros i es preveu que durant la propera setmana s’enllesteixin completament aquestes tasques i s’obri el parc als infants.

Projecte a criteri dels usuaris del parc
L’execució d’aquestes millores es basen en el resultat de la consulta que l’Ajuntament de Palamós va fer, a finals del curs passat, als infants de 6 i 7 anys del municipi, per demanar-los com dissenyarien el seu parc ideal, concretat en aquest cas en els espais de jocs de l’Arbreda i del parc dels Països Catalans.

Els dinamitzadors d’aquest procés participatiu van visitar les aules de primària de les escoles del municipi on es van projectar les imatges dels parcs. Posteriorment i mitjançant unes fitxes amb el dibuix de cada aparell, gronxadors, tobogans, jocs de molles, tirolines, rocòdroms, etc, els alumnes i per grups varen poder escollir quins són els elements que els agradaria ubicar a cada parc.

D’acord amb aquest resultat, on el joc de tirolina o la de pont de fusta van tenir una elevada demanda, l’Ajuntament de Palamós ha començat el procés de millora d’aquests equipaments iniciant-lo ara pel parc de l’Arbreda.

Per a l’Ajuntament de Palamós aquesta consulta ha permès fer una radiografia de les necessitats que en l’actualitat hi ha al municipi en referència als equipaments de jocs infantils, marcant quin ha de ser el programa de prioritats per a la progressiva millora i adequació d’aquests espais.

A banda, i mitjançant aquest exercici de consulta, es permet que els més petits treballin propostes de participació en referència directa amb el seu municipi, fomentant entre els joves la seva implicació amb la societat que els envolta.

Millora progressiva dels equipaments infantils a la vila
L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós és el de millorar de manera progressiva tots els equipaments de jocs infantils que hi ha a la vila, condicionant-los a les necessitats reals que tenen els infants, potenciant la qualitat, seguretat i diversitat d’aquests elements, i renovant les velles instal•lacions que encara existeixen en alguns carrers o places de la vila.

Després de la reforma del parc infantil de l’Arbreda el procés seguirà enguany amb el del parc dels Països Catalans, on també s’ampliarà l’espai de jocs i s’ubicaran nous elements.

Entre les millores en equipaments infantils que s’executaran aquest 2016 hi ha també l’espai infantil del parc del carrer dels Esports (zona de La Fosca), on hi ha prevista la instal•lació d’una tanca perimetral de fusta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat