Palamós inicia el servei de vigilància i socorrisme a les platges del municipi aquest cap de setmana

L’Ajuntament de Palamós iniciarà aquest proper cap de setmana el servei de socorrisme de les platges del municipi, que l’any passat va adjudicar a Marsave Mallorca, qui es responsabilitza d’aquesta tasca fins a finals de temporada.

L’activitat s’iniciarà el 4 de juny, coincidint amb els primers dos caps de setmana d’aquest mes, i s’allargarà fins al 4 de setembre, establint dos períodes, temporada baixa i alta, que adaptaran el servei als nivells d’ocupació. D’aquesta manera els dies 4, 5 i 6, 11 i 12 de juny, del 18 de juny a l’1 de juliol, del 29 d’agost al 4 de setembre, i el 10 i 11 de setembre, s’inclouen a la temporada baixa; mentre que del 2 de juliol al 28 d’agost, seran de temporada alta.

L’horari de vigilància i del bany assistit
L’horari de prestació del servei en temporada baixa serà de les 11 a les 19 h, de dilluns a diumenge, que es realitzarà a la platja Gran de Palamós, La Fosca i Castell. Durant la temporada alta, coincidint amb el període de màxima ocupació al municipi, aquest horari s’ampliarà en dues hores més (de 10 a 20 h) a la platja Gran de Palamós i a La Fosca; i s’incorporarà al servei de vigilància i socorrisme, la platja del Morro del Vedell (d’11 a 19 h).

Cal destacar les hores de dedicació exclusives de bany assistit per a persones amb mobilitat reduïda, que durant la temporada alta es realitzarà cada dia de 12 a 18 h, a la platja Gran de Palamós, destinant dues persones a la realització i acompanyament d’aquest servei. L’activitat de bany assistit comptarà amb cadires amfíbies i armilles de flotació per als seus usuaris. Es recomana sol·licitar cita prèvia per al servei de bany assistit.

Com en la temporada anterior, l’àmbit d’actuació del servei de vigilància i socorrisme seran les platges: Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell, destinant un total de quinze socorristes aquàtics i un coordinador. També es comptarà amb un vehicle de coordinació i dues embarcacions de suport, mitjançant les quals es podran realitzar vigilàncies per tot el litoral del municipi.

A banda el servei també disposarà d’embarcacions lleugeres sense motor (tipus caiac) aptes per a navegar dins de les zones de bany, per a poder realitzar tasques de vigilància i de rescat en aquest àmbit.

Als llocs de socors de les platges Gran de Palamós, La Fosca i Castell es comptarà amb barreres de contenció de vessaments d’hidrocarburs o altres contaminants, que es podran desplegar en cas de necessitat.

La resta de serveis, també en marxa
La Brigada Municipal també ha instal·lat aquestes darreres setmanes els serveis bàsics de platges com les dutxes i papereres, així com les passeres o les rampes d’accés per a minusvàlids.

A més, les línies de vida repartides entre la platja Gran i La Fosca, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua a les persones grans o amb mobilitat reduïda, també estan instal·lades. En concret, es poden trobar en cinc punts de la platja Gran de Palamós, cadascun d’ells situat al costat de les passeres, i tres a la platja de La Fosca, dues d’elles repartides a La Fosca, i una a la zona de Sant Esteve.

El Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona subvencionarà part del servei de socorrisme i vigilància de platges a Palamós, a través del Programa de Suport Econòmic per a la Seguretat, Vigilància, Salvament i Socorrisme de les platges (Pt08) que es convoca anualment.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat