Palamós inicia la setmana de sensibilització per a la supressió de les barreres arquitectòniques organitzada pel projecte “Palamós Zero Barreres”

Avui dilluns s’han iniciat a Palamós diverses activitats de sensibilització per a la supressió de les barreres arquitectòniques. A través del projecte “Palamós Zero Barreres”, mitjançant el qual el municipi treballa per abolir progressivament els problemes d’accessibilitat que encara hi ha en alguns punts, aquesta setmana s’organitzen diferents activitats de sensibilització adreçades a la ciutadania en general.

Entre les activitats programades destaquen les sessions de sensibilització per a les escoles i instituts de la vila, amb xerrades i demostracions d’esports adaptats que es duran a terme durant aquesta setmana i la vinent. Precisament, les activitats aniran dirigides als alumnes de 6è de primària de tots els centres de Palamós amb les quals els alumnes descobriran diferents esports adaptats com el bàsquet en cadira de rodes o el futbol per a cecs. Aquesta activitat serà a càrrec de l’Associació Pots.

L’activitat central de la setmana “Zero Barreres” tindrà lloc aquest proper dissabte 16 de novembre, d’11 a 13 h. El carrer Cervantes de Palamós acollirà una jornada informativa oberta a tota la ciutadania en la qual els participants podran descobrir i practicar esports adaptats i fer un circuit urbà amb cadira de rodes de sensibilització de les barreres arquitectòniques, pels carrers de la vila. Durant la jornada també es donaran a conèixer les entitats de Palamós vinculades al projecte “Palamós Zero Barreres”, que són la Fundació Vimar, l’Associació Pots, Mifas, Creu Roja i l’Hospital de Palamós.

Durant aquesta setmana també s’han programat dues xerrades de sensibilització sobre les diversitats funcionals per al personal de l’Ajuntament de Palamós que aniran a càrrec de l’Associació Pots i de Mifas.
Pel que fa als alumnes de secundària, de cares a la setmana vinent, el Grup Mifas serà l’encarregat de mostrar-los diverses experiències sobre les dificultats més comunes amb les que es troben les persones discapacitades físiques o amb problemes de mobilitat en el seu dia a dia pels pobles i ciutats.

“Palamós Zero Barreres”
El projecte “Palamós Zero Barreres” treballa amb l’objectiu d’aplicar progressivament totes aquelles mesures que facin possible la supressió dels elements que no permeten una còmoda mobilitat pel municipi a peu o en cadira de rodes. Les actuacions es fixen principalment en la via pública i les dependències municipals.

Durant l’any 2019 s’han portat a terme tot un seguit d’accions que han permès suprimir barreres arquitectòniques en alguns punts del municipi, com l’acondicionament de passos de vianants, l’ampliació de voreres o bé la ubicació de passeres a les zones de bany i platges. A banda, s’han realitzat tasques que han permès cobrir els escocells ubicats a diverses voreres del municipi que, amb aquesta acció, han permès ampliar l’espai de pas per als vianants.

“Palamós Zero Barreres” forma part del projecte Palamós Ciutat Educadora i treballa de manera transversal les diverses àrees municipals. La proposta és encapçalada pel Síndic Municipal de Greuges i l’Ajuntament de Palamós, i compta també amb la col•laborció de diverses entitats com Mifas, l’Hospital de Palamós, Creu Roja, la Fundació Vimar o l’entitat comercial Fecotur.

Aquesta iniciativa també ha de permetre sensibilitzar la ciutadania de les dificultats de les persones amb mobilitat reduïda i de l’impacte negatiu que poden generar per a elles algunes accions incíviques.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat