Palamós inicia un nou procés de participació ciutadana per decidir la inversió de 100 mil euros del pressupost municipal 2019

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós inicia demà dissabte 1 de setembre, i per segon any consecutiu, els pressupostos participats amb l’objectiu que els palamosins i les palamosines que ho desitgin aportin la seva opinió sobre el destí d’una part de les inversions del pressupost municipal 2019.

En aquesta ocasió es decidirà la inversió de 100 mil euros que han d’anar destinats al finançament de projectes relacionats amb els equipaments, l’urbanisme, la mobilitat o la millora de l’espai públic. Les propostes aportades pels ciutadans han de fer referència a obres noves o bé a projectes de manteniment de les infraestructures ja existents al municipi. També poden ser adquisicions permanents de l’Ajuntament, com la compra d’elements esportius a l’espai públic, arbres o zones verdes, millorar patrimoni, entre altres. En cap cas però es podran presentar propostes relacionades amb la creació d’activitats o serveis.

A partir de demà dissabte 1 de setembre i fins el proper dia 30 del mateix mes es podran presentar les propostes ciutadanes a través de la web palamos.decidim.ddgi.cat, o bé omplint les butlletes de participació que s’han repartit a tots els domicilis de la vila i que també es podran recollir a l’Ajuntament (OAC), a la Biblioteca municipal o al Punt Jove, on s’hi podrà dipositar la butlleta una vegada omplerta.

Sessions informatives presencials
Per tal de facilitar aquesta recollida de propostes, l’Ajuntament ha organitzat pel proper dimarts 4 de setembre, una sessió informativa de presentació del procés dirigida a tota la ciutadania, que tindrà lloc a les 19 h a l’Espai d’Entitats del teatre La Gorga. A més, el 13 de setembre, a la mateixa hora i lloc, es farà una reunió amb les persones que van presentar propostes al pressupost de 2018.

Paral•lelament, tothom qui ho requereixi podrà demanar suport personalitzat a l’Àrea de Participació Ciutadana, demanant cita prèvia a participacio.ciutadana@palamos.cat.

Una vegada finalitzat el procés de recollida de les propostes, es farà una validació de totes les aportacions presentades, per tal que s’adeqüin als criteris establerts en el procés participatiu.

El dissabte 27 d’octubre tindrà lloc una assemblea de priorització de les propostes oberta a tothom. Amb el resultat, s’iniciarà un període de votacions per saber quines són les més destacades entre els ciutadans. Totes les persones empadronades a Palamós i majors de 16 anys podran votar, de l’1 al 31 de desembre, mitjançant el web palamos.decidim.ddgi.cat, o bé de manera presencial a l’Ajuntament (OAC), la Biblioteca municipal o el Punt Jove.

Finalment, el dia 16 de gener l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat mitjançant un acte informatiu de retorn i valoració del procés obert a tothom, i que tindrà lloc a l’Espai d’Entitats del teatre La Gorga, a les 19 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat