Palamós inicia una campanya per fomentar, entre els ciutadans, el correcte comportament dels animals domèstics a la via pública

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana una campanya mitjançant la qual poder fomentar les normes bàsiques per a una millor convivència de les persones i els animals domèstics, bàsicament els gossos, en l’àmbit de la via pública, fent incidència directa als propietaris d’animals davant la problemàtica que suposa no recollir de la via pública les defecacions dels seus gossos.

Aquesta campanya informativa es basa en l’edició d’un tríptic que sota el lema “No la caguis” explica totes aquelles responsabilitats que té el propietari d’un animal domèstic i que recull l’Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals.

Amb aquest objectiu el tríptic descriu de manera gràfica i clara sis accions bàsiques que són responsabilitat de tot propietari d’animal domèstic, com la necessitat de tenir cura de la protecció i higiene de la mascota, censar-lo gratuïtament i identificar-lo amb xip, dur-lo sempre lligat excepte en zones habilitades, evitar el seu accés en espais d’esbarjo infantil o jardins, així com recollir sempre els excrements.

El tríptic també recorda que és prohibit donar menjar als animals a la via pública (colònies de gats, coloms, gavians) així com les sancions previstes en l’Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals, que es poden imposar si no es compleixen algunes d’aquestes normés bàsiques i que poden suposar un import que va des dels 100 als 3.000 euros.

En total s’han editat 2.000 tríptics informatius d’aquesta campanya que es distribuiran entre les entitats animalistes locals, les consultes veterinàries de Palamós, així com les dependències municipals.

Reforç informatiu amb cartells i Agents Cívics
A banda també s’ubicaran cartells en els espais públics de la vila que solen ser més freqüentats per al passeig amb els animals domèstics. Els cartells recordaran amb diversos pictogrames les responsabilitats que cal que exerceixin els propietaris amb les seves mascotes per tal de garantir la millor convivència de les persones i els animals domèstics, bàsicament els gossos, en l’àmbit de la via pública.

Aquesta campanya informativa i de sensibilització es reforça amb un treball divulgatiu a peu de carrer dels Agents Cívics municipals. Durant les properes setmanes els Agents Cívics recorreran els carrers de la vila per tal de poder informar directament als propietaris d’animals domèstics, als quals se’ls lliuraran també els tríptics informatius.

Per a la realització d’aquesta campanya l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós compta amb la col•laboració de l’Associació de Propietaris d’Animals Domèstics de Palamós (Apad), l’entitat Progat Palamós i l’Associació Protectora d’Animals comarcal Rodamón.

Nova Ordenança de tinença d’animals
El Ple de l’Ajuntament de Palamós va aprovar el passat mes de febrer l’Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, que actualitzava la que hi havia en vigència fins aquell moment i que datava de l’any 2000.

La nova redacció del document, que va ser fruit d’un procés participatiu, regula aspectes com la inspecció i vigilància, la recollida d’animals perduts i abandonats, el cens i la identificació o les infraccions i sancions. També s’ha inclòs la creació d’una comissió de seguiment de l’Ordenança per tal d’anar-la adaptant a noves situacions o necessitats que puguin generar, possibilitant que aquest sigui un instrument obert i periòdicament revisable.

L’Ordenança contempla també la creació de zones d’esbarjo per a gossos, de les quals l’Ajuntament de Palamós va fer aquest mes de juny l’aprovació inicial, ubicant la primera prop de l’skate park de la zona esportiva municipal “Josep Massot i Sais”.

Cal destacar que s’ha previst també obrir l’accés a una part de la platja Gran de Palamós perquè els gossos puguin anar-hi deslligats. Serà concretament un tram d’aquesta platja (la més propera al terme amb Calonge i Sant Antoni) situada entre els carrers del Mar i Nàpols, i amb limitació al període que va de novembre a març.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat