Palamós iniciarà demà els actes centrals de la Festa Major 2021, amb un pregó dedicat a tot el personal sanitari

Ja és tot a punt per a poder donar el ret de sortida dels actes centrals de la Feta Major de Palamós, que s’obrirà oficialment demà 23 de juny, amb el tradicional acte del Pregó.

En aquesta ocasió l’Ajuntament de Palamós ha volgut donar el màxim protagonisme al personal sanitari, en un clar homenatge a tots els homes i dones que des de la sanitat del país han fet i fan un treball incansable cada dia per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

En representació de tots ells i totes elles, cinc professionals de diferents especialitats i serveis de l’Hospital de Palamós faran de manera conjunta el pregó d’enguany. Es tracta concretament de Maika del Caño (infermera), Conxi Rabadán (personal de serveis), Alba Ors (tècnica radiologia), Txé Galera (auxiliar infermeria), i Ramon Valls (metge). Precisament aquest darrer professional sanitari, que és metge reumatòleg, va patir en primera persona l’efecte de la malaltia, infectant-se dues vegades de Covid amb pocs mesos de diferència, i patint un quadre respiratori sever. El seu cas de reinfecció s’ha convertit en un dels pocs detectats al món.

Aquest acte tindrà lloc un cop finalitzi l’espectacle familiar “Absurdities” que s’haurà iniciat a les 18:30 h. Tot tindrà lloc a la plaça Josep Sarquella, situada a l’avinguda de Catalunya (davant l’estadi de futbol) que per a l’ocasió s’ha convertit en “l’Espai Festa”, punt neuràlgic dels actes de la Festa Major de Palamós 2021.

Aquest és un espai ampli i que permet a l’organització tenir un control de l’aforament màxim, que és de 600 persones, garantint l’aplicació de les mesures sanitàries corresponents.

Precisament amb les darreres actualitzacions del Procicat, es permetrà el ball en els concerts que realitzaran els grups The Covers Band (el dimecres 23 de juny a les 22:30h); i Diversiones (el divendres 25 de juny a les 19:30 h i a les 22:30 h).

En aquests casos es retiraran les cadires de la part central de la plaça, que es convertirà en espai de ball. Coincidint amb aquests concerts l’organització ubicarà cadires només en els laterals de la plaça.

Tota la resta de les activitats previstes a “l’Espai Festa” i que són incloses a la programació de la Festa Major de Palamós 2021, tenen un caràcter més d’espectacle o d’audició, i per tant el públic es mantindran assegut.

A banda de la plaça de Josep Sarquella, també es realitzaran activitats a l’Arbreda Municipal, al Teatre La Gorga, a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou, a la Capella del Carme, pels carrers de Sant Joan, a Galeries Carme, al Museu de la Pesca, al Pavelló Municipal i al passeig del Mar. Concerts, espectacles, vermuts, cinema a la fresca o visites guiades són alguns dels esdeveniments que s’inclouen en aquest programa organitzat per les àrees de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Palamós i que compta amb la col•laboració d’entitats i associacions locals.

El dia central de la festa, 24 de juny, Sant Joan, l’activitat s’iniciarà a les 10 h amb una jornada de portes obertes al Museu de la Pesca que s’allargarà durant tot el dia; a les 11.30 h el vermut familiar ‘Ouh yeah!’ amb Dr. Fever a l’Espai Festa, i a les 12 h, la tradicional missa solemne a l’església de Palamós. A l’Arbreda hi haurà una tarda de circ familiar amb els espectacles ‘Ambicions’ a les 18.30 h i ‘Dones de circ’ a les 20 h. La música serà protagonista aquest dia amb un concert a l’Espai Festa a càrrec de La Selvatana, a les 19:30 h, que es repetirà a les 22:30 h.

El 25 de juny, l’Espai Festa acollirà les propostes: ‘Vermut de la comèdia – Monòlegs’ a càrrec de Les Braves, a les 11.30 h; i el concert de l’Orquestra Diversiones a les 19.30 h, que es repetirà a les 22.30 h. Entre aquestes propostes s’hi afegiran, a les 17 h, la visita guiada gratuïta al Museu de la Pesca i el torneig de futbolí a l’Espai Jove Palamós; a les 18 h, la visita guiada “Els ibers i el mar” al poblat iber de Castell; a les 19 h, el concert “2 Gardènies” de cançó catalana, boleros, rumbes, a La Gorga, i l’audició de sardanes al passeig del Mar, a les 20 h.

Els actes centrals de la festa es tancaran el dissabte 26 de juny amb activitats per a tots els gustos i totes les edats. A les 11.30 h, el vermut electrònic amb Dj Dani Homs a l’Espai Festa; els jocs familiars amb Fefe i Cia, de 18 a 21 h a l’Arbreda; la ruta guiada “A peu per Sant Joan fins al molí de vent”, a les 18 h; el concert “Homenatge a Areta Franklin” a càrrec de Black Music Big Band a les 19.30 h a l’Espai Festa, l’audició de sardanes amb la Cobla Baix Empordà a les 20 h, al passeig del Mar i, finalment, el cinema a la fresca per commemorar els 60 anys del Cinema Arinco, amb la projecció de “Grease”, a les 22.30 h, també a l’Espai Festa.

Les jornades festives centrals es realitzen del 23 al 26 de juny, però també s’ha programat els dies previs i posteriors a aquestes dates. D’aquesta manera les activitats de Festa Major es tancaran el diumenge 27 de juny amb un vermut musical dels Txondos a l’Arbreda, d’11 a 15 h; una visita guiada al Castell de Sant Esteve, a La Fosca, a les 12 h; l’espectacle musical “Contradicción actústico” de Keko Domènech, Anna Canner i David Crey, a les 19 h, a La Gorga i, finalment, l’audició de sardanes amb la Cobla Sant Jordi, a les 20 h, a l’Arbreda.

Cal destacar que els firaires que han ubicat les seves atraccions a l’aparcament de la platja Gran de manera conjunta amb el projecte Palamós Ciutat Educadora, realitzaran divendres vinent 25 de juny, de 18 a 20 h, l’activitat “Fira sense soroll”, adreçada especialment a les persones amb sensibilitat auditiva, on les parades duran a terme la seva activitat, però sense la utilització de música ni megafonia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp