Palamós iniciarà demà la seva Festa Major activant novament el bus llançadora que unirà els aparcaments perifèrics amb el centre de la vila

Tot és a punt per a l’inici de la Festa Major de Palamós 2016 que demà dijous 23 de juny es posarà en marxa oficialment a les 20 h, coincidint amb el pregó d’obertura de festes que enguany realitzarà l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i en nom de tots els seus vilatans, amb motiu de l’anunci d’agermanament que durant les darreres setmanes han fet públic els dos municipis, oficialitzant d’aquesta manera la intensa i continua relació que des de fa molts anys tenen l’Ametlla de Mar i Palamós, basada en vincles familiars, culturals i socials.

Bus llançadora i més d’un miler de places d’estacionament
Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Palamós activarà durant la Festa Major palamosina 2016, un bus llançadora que unirà els aparcaments perifèrics situats a la Ronda de l’Est amb el centre de la vila.

Aquest transport, totalment gratuït, es posarà en servei, de les 18 a les 01 h, demà dijous, 23 de juny, amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan, i el diumenge 26 juny, coincidint amb la realització dels tradicionals focs artificials de cloenda de la festa.

El bus unirà durant aquest horari i amb intervals màxims de vint minuts, els aparcaments ubicats a la Ronda de l’Est (vial del port) amb la zona del port pesquer. Els punts de sortida i arribada d’aquest transport seran el giratori del carrer de Roqueta amb Ronda de l’Est; mentre que la parada al centre del municipi serà a la zona portuària just davant del Museu de la Pesca.

Tenint en compte que un dels principals aparcaments de la vila com és el de la platja Gran no es pot utilitzar perquè s’hi troba ubicada la fira, Palamós ofereix 1.100 places d’estacionament distribuïdes en els diversos aparcaments públics que hi ha repartits pel municipi.

Després del pregó d’obertura, la Festa Major 2016 seguirà a les 21 h amb un acte tan destacat com el sopar popular de revetlla amb foguera, ball folk i per tancar, sessió de Dj, que es durà a terme a la plaça de Mn Gumersind, a Sant Joan. Aquest dia l’espai de Barraques, a la platja Gran, acollirà des de les 23 h, l’actuació de l’Orquestra Diversiones i de la Banda del Mariscal.

El dia de Sant Joan centrarà bona part dels actes principals de la Festa Major, amb animació de carrer al matí, jornada de portes obertes al Museu de la Pesca, la festa infantil per celebrar el 21è aniversari de la companyia local Fefe i Cia, a la plaça St. Pere; o bé el concert de Festa Major i posterior ball al parc de l’Arbreda Municipal, amb l’orquestra Montgrins.

Aquesta jornada central de la festa també inclourà la demostració de pintura al carrer, la 1a festa Holi a la platja Gran, l’espectacle de foc a la plaça del Pedró, o el concert de jazz a la fresca que tindrà lloc a les 23 h al parc del Convent dels Agustins. L’espai jove de Barraques oferirà les actuacions de Jockers, Penguins band i Festucs.

El diumenge 25 el programa també és atapeït d’activitats que incloent una festa de l’aigua per als més menuts a la platja Gran, la presentació de l’activitat Lan Party que realitza l’entitat local Palamós Tecnofan, màgia al parc del Convent dels Agustins, o concert de la formació coral palamosina Fusions. A banda aquest dia també s’inclouen noves propostes com la Remullada dels Showboys que recorrerà diversos carrers del barri vell, ballada de sardanes al passeig del mar, havaneres amb el grup Norai o el sopar popular i la festa retro que es durà a terme a l’Arbreda municipal. Aquest dia l’espai de Barraques tancarà la seva programació d’enguany amb la música de les formacions Sr. Wilson, Hora del Joglar i Séptimo A.

Finalment el diumenge 26, es tancarà la Festa Major de Palamós amb propostes com el Torneig de Golf de Festa Major, la visita guiada al Castell de St. Esteve de Mar, la ballada de sardanes, la Trobada Castellera, el ball de la tercera edat a l’Arbreda o bé el concert de Festa Major a càrrec de la Coral El Progrés.

La Festa Major de Palamós 2016 finalitzarà oficialment el dia 26 de juny a partir de les 23.30 h a la platja de Palamós, amb el Gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnica Igual.

Procés participatiu de Festa Major
Un any més bona part d’aquesta variada oferta d’activitats que té el programa de la Festa Major ha estat escollida i consensuada mitjançant un procés participatiu realitzat entre la societat palamosina, que amb el títol de “Al gust de tothom” l’Ajuntament de Palamós va organitzar per quart any consecutiu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat