Palamós ja té a punt la programació de la Festa Major 2021, adaptada a les normes de la Covid-19

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ja té preparada la programació d’actes de la Festa Major 2021, que es durà a terme del 23 al 26 de juny, amb un ventall d’actes culturals, lúdics i festius totalment gratuïts, que tindran lloc a diferents espais del municipi, majoritàriament a l’aire lliure, amb un aforament limitat i garantint totes les mesures de seguretat sanitària vinculades a la Covid-19.

Una de les principals novetats de la programació de la Festa Major d’enguany és la creació de l’Espai Festa, que estarà situat a la plaça de Josep Sarquella del municipi, en el qual s’hi duran a terme gran part dels actes festius i on s’hi podrà accedir mitjançant entrada. Aquest és un espai ampli i que permetrà a l’organització tenir un control de l’aforament màxim, amb tot el públic assegut i garantint poder mantenir la distància de seguretat entre les cadires.

A banda de la plaça de Josep Sarquella, també es realitzaran activitats a l’Arbreda Municipal, al Teatre La Gorga, a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou, a la Capella del Carme, pels carrers de Sant Joan, a Galeries Carme, al Museu de la Pesca, al Pavelló Municipal i al passeig del Mar.

Concerts, espectacles, vermuts, cinema a la fresca o visites guiades són alguns dels esdeveniments que s’inclouen en aquest programa organitzat per les àrees de Culutra i Joventut de l’Ajuntament de Palamós i que compta amb la col·laboració d’entitats i associacions locals.

Les entrades per assistir als espectacles es podran adquirir a partir del proper dilluns 7 de juny, mitjançant el web: www.lagorga.cat. S’adquiriran en pacs de 2 i no són numerades per tal de possibilitar l’augment d’aforament cas que les mesures sanitàries ho permetin. Les entrades també es poden adquirir a les Oficines de Cultura (c/ Ave Maria 2, 2n pis) de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

El programa d’activitats
La festa s’iniciarà el dimarts 23 de juny, a l’Espai Festa (plaça Josep Sarquella), amb un espectacle familiar i el pregó d’inici dels actes que enguany serà a càrrec de Maika del Caño (infermera), Conxi Rabadán (personal de serveis), Alba Ors (tècnica en radiologia), Txé Galera (auxiliar d’infermeria) i Ramon Valls (metge) en homenatge a tots els homes i dones del sector sanitari que han fet i fan un treball incansable cada dia per a fer front a la pandèmia. El dia 23 de juny l’activitat festiva seguirà a l’Espai Festa a partir de 22.30 h, amb el concert del grup The Covers Band & Friends.

El dia central de la festa, 24 de juny, Sant Joan, l’activitat s’iniciarà a les 10 h amb una jornada de portes obertes al Museu de la Pesca que s’allargarà durant tot el dia; a les 11.30 h el vermut familiar ‘Ouh yeah!’ amb Dr. Fever a l’Espai Festa, i a les 12 h, la tradicional missa solemne a l’església de Palamós. A l’Arbreda hi haurà una tarda de circ familiar amb els espectacles ‘Ambicions’ a les 18.30 h i ‘Dones de circ’ a les 20 h. La música també tindrà un especial protagonisme aquest dia amb un concert que es realitzarà a l’Espai Festa a càrrec de La Selvatana a les 19:30 h i que es repetirà a les 22:30 h.

El 25 de juny, l’Espai Festa acollirà les propostes: ‘Vermut de la comèdia – Monòlegs’ a càrrec de Les Braves, a les 11.30 h; i el concert de l’Orquestra Di-versiones a les 19.30 h, que es repetirà a les 22.30 h. Entre aquestes propostes s’hi afegiran, a les 17 h, la visita guiada gratuïta al Museu de la Pesca i el torneig de futbolí a l’Espai Jove Palamós; a les 18 h, la visita guiada “Els ibers i el mar” al poblat iber de Castell; a les 19 h, el concert “2 Gardènies” de cançó catalana, boleros, rumbes, etc. al Teatre La Gorga, i l’audició de sardanes al passeig del Mar, a les 20 h.

Els actes centrals de la festa es tancaran el dissabte 26 de juny amb activitats per a tots els gustos i totes les edats. A les 11.30 h, el vermut electrònic amb Dj Dani Homs a l’Espai Festa; els jocs familiar amb Fefe i Cia, de 18 a 21 h a l’Arbreda; la ruta guiada “A peu per Sant Joan fins al moí de vent”, a les 18 h; el concert “Homenatge a Areta Franklin” a càrrec de Blach Music Big Band a les 19.30 h a l’Espai Festa, l’audició de sardanes amb la Cobla Baix Empordà a les 20 h, al passeig del Mar i, finalment, el cinema a la fresca per commemorar els 60 anys del Cinema Arinco, amb la projecció de “Grease”, a les 22.30 h, també a l’Espai Festa. Es demana al públic que formi part d’aquesta pel·lícula venint disfressat per l’ocasió.

Les jornades festives centrals es realitzaran del 23 al 26 de juny, però també es programaran activitats els dies previs i posteriors a aquestes dates. D’aquesta manera, el 18 de juny tindrà lloc la inauguració de dues exposicions: “Plàstic. Genial o pervers?”, a les 18 h al Museu de la Pesca, i de l’exposició de fotografia “Homenatge a Josep Lois”, a les 19 h, a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou. Dissabte 19, el Club Alpí organitzarà la cursa Bitàcola Bike; es farà una donació de sang al CAP durant tot el dia; i a les 16 h el club de Futbol Sala Palamós celebra la “Tarda de Futbol Sala” al pavelló municipal d’Esports.

Pel que fa al diumenge 20 de juny, al matí tindrà lloc una nova edició de la Marxa Mar i Muntanya de l’Associació Atlètica Palamós; l’equip de Rem Oceans Cat farà arribada al port de Palamós després de la travessa a rem entre l’Ametlla de Mar i la vila palamosina, a partir de les 10.30 h. A la tarda, el Teatre La Gorga acollirà l’espectacle ‘Pep Bou Experiències’, a les 19 h, i a les 20 h hi haurà concert de Festa Major amb Palamós Gospel Choir a l’Arbreda. Dilluns 21 de juny se celebrarà la tradicional cantada d’havaneres amb la 22a edició de la Primera Nit d’Estiu, a les 21.30 h, al moll pesquer amb el grup Port Bo.

Les activitats de Festa Major es tancaran el diumenge 27 de juny amb un vermut musical dels Txondos a l’Arbreda, d’11 a 15 h; una visita guiada al Castell de Sant Esteve de Mar a La Fosca, a les 12 h; l’especatcle musical “Contradicción actústico” de Keko Domènech, Anna Canner i David Crey, a les 19 h, al Teatre La Gorga i, finalment, l’audició de sardanes “Diada del Soci” amb la Cobla Sant Jordi, a les 20 h a l’Arbreda Municipal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp