Palamós obre avui els actes centrals amb motiu de la Diada de Sant Jordi

Avui dijous es posen en marxa a Palamós els actes centrals amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2021.

El programa s’iniciarà aquesta tarda, 22 d’abril, a les 17:30 h, amb el lliurament del 19è Concurs de punts de llibre que organitza la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” i que enguany ha estat dedicat a les faules de l’autor francès Jean de La Fontaine, de qui es commemora els 400 anys del seu naixement.

En aquesta edició el concurs de dibuix punts de llibre ha comptat amb la participació de prop de 1.300 alumnes de totes les escoles de primària Palamós, d’entre 6 i 11 anys.

L’activitat tindrà lloc al Teatre La Gorga, on també es realitzarà una edició especial de l’Hora del Conte, dedicat també a La Fontaine i a càrrec en aquest cas de la contacontes, Olga Cercós.

La revetlla d’avui es complementarà amb l’activitat “Amb veu de Gespa”, la lectura dramatitzada que actors i actrius de GespaTeatre realitzen cada any amb motiu de la Diada, i que en aquesta ocasió se centrarà en l’obra “Juguesca mortal” de Teresa Juvé, en homenatge als cent anys en actiu de l’autora d’Esclanyà. Aquesta proposta tindrà lloc a partir de les 20 h, a la Biblioteca Municipal.

Cal recordar que per a poder assistir a aquests dos actes, i a causa de la limitació d’aforament, cal fer inscripció prèvia al telèfon, 972 600 708; o bé al correu, biblioteca@palamos.cat

Sant Jordi
El programa del dia de la Diada, divendres 23 d’abril, se centrarà enguany amb la Lectura Continuada de Sant Jordi, que organitza la Biblioteca Municipal. L’activitat s’iniciarà a les 10 i s’allargarà fins a les 14 h, posant veu a les pàgines del llibre “La drecera” de Miquel Martín. Aquesta activitat es durà a terme a la Biblioteca Municipal.

Aquest mateix dia el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós farà el lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós 2020-2021, així com la presentació de la publicació dels dos treballs guanyadors de l’edició passada. En aquest cas l’acte tindrà lloc a partir de les 18 h, a la sala polivalent de les galeries Carme.

Cal destacar també que a partir de divendres restarà oberta l’exposició temporal del llegat Francesc Galí, amb prop d’una desena de quadres de diversos autors i estils, ubicats a la sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós. Aquestes obres pictòriques substituiran les que hi ha hagut en aquest mateix espai i durant el darrer any del Fons Galí, i es podran veure en la primera planta de la Casa de la Vila fins al mes d’abril de 2022.

Suspesa la Fira de Sant Jordi
Enguany Palamós no comptarà amb la tradicional Fira de Sant Jordi, al carrer Major, d’acord amb les mesures específiques anti Covid decretades per la Generalitat. L’Ajuntament de Palamós va prendre aquesta decisió un cop el ProciCat va publicar el Pla específic establert per aquesta activitat a Catalunya.

D’aquesta manera a Palamós com a municipi amb més de 5.000 habitants únicament podrien prendre part a la Fira els professionals llibreters, editors o floristes i no es permetria parar ni altres professionals, ni a les entitats, associacions i col•lectius sense ànim de lucre; precisament els principals participants a Palamós d’aquesta activitat.

Propostes també per al cap de setmana
La programació de la festivitat de Sant Jordi 2021 es complementarà aquest cap de setmana amb la representació dissabte 24 d’abril, a les 20 h, de la proposta cultural organitzada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós.

Es tracta concretament de l’espectacle teatral professional “Impro-Show” a càrrec de la companyia Planeta Impro. Un espectacle d’humor i improvisació que explica la llegenda del cavaller Sant Jordi, i que tal com diu el seu títol, improvisarà bona part del guió de l’espectacle que s’acabarà definint amb l’ajuda del públic.

Finalment diumenge vinent 25 d’abril, la programació central de Sant Jordi a Palamós es tancarà amb l’audició de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, que organitzarà l’Agrupació Sardanista Cosa Brava, a les 12 h, al passeig del Mar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat