Palamós obre la inscripció al curs de formació sobre coneixements laborals adreçat a persones nouvingudes

El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós, depenent de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, obre les inscripcions per a poder participar en el curs de formació sobre coneixements laborals adreçat a persones nouvingudes.

L’activitat, totalment gratuïta, s’enfoca doncs a les persones estrangeres immigrades, les sol•licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, majors de 16 anys que estiguin empadronades a Palamós o bé en un municipi del Baix Empordà.

La inscripció al curs tindrà lloc el proper divendres dia 15, a partir de les 11 h del matí, a la seu del Servei municipal de Ciutadania i Immigració, ubicat a l’edifici de l’Aula d’Aprenentatge, al carrer de la Riera, 31.

Aquesta activitat formativa impartirà coneixements en normativa sociolaboral, informarà sobre el sistema bàsic de contractació, en polítiques actives d’ocupació, en afiliació sindical, hàbits de treball o bé sobre aquells sectors laborals amb més demanada a la zona. El curs serà impartit per tècnics en formació sociolaboral i es durà a terme del 19 al 22 d’abril a l’equipament municipal de l’Aula d’Aprenentatge, en horari de 9 a 13 h.

La realització d’aquesta activitat sobre coneixements laborals se suma a la resta de les propostes formatives que ja realitza aquest servei municipal de manera habitual i que es basa en la formació per al coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, i facilitar, en coordinació amb el CNL (Consorci per a la Normalització Lingüística) i l’escola d’adults, les habilitats comunicatives, ja sigui amb l’aprenentatge del català o l’alfabetització.

El Servei de Ciutadania i Immigració
El Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós es troba ubicat a l’edifici de l’Aula d’Aprenentatge (carrer de la Riera 31).

Aquest servei ofereix a les persones nouvingudes a Palamós informació i orientació cap a diferents serveis del municipi: padró municipal, sistema sanitari, ensenyament, formació, serveis socials, treball, convivència, associacionisme i participació.

També es realitza el seguiment de cada cas i de les seves necessitats i, quan cal, es coordinen programes formatius i/o la seva derivació a serveis especialitzats.

També s’organitzen activitats que tenen com a objectiu fomentar la millora de la cohesió social i la convivència a la vila, com és el cas de la Mostra de Cuines del Món, que té lloc durant el mes de maig i que aquest any arribarà a la vuitena edició

L’horari de l’oficina del Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós és de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. El telèfon de contacte és el 972 31 31 82.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat