Palamós obre la programació d’activitats per aquest Nadal 2020

Durant aquest passat cap de setmana Palamós ha encetat la programació d’activitats de Nadal que, des de l’Ajuntament de Palamós i amb la participació d’entitats locals, es realitzaran durant els propers dies i fins al 8 de gener. Tots els actes s’han previst amb totes les mesures per prevenir el contagi de la COVID-19.

Com és tradicional aquesta oferta s’ha iniciat amb l’arribada d’en Fumera, el personatge que vigilarà els infants durant els propers dies, que va fer presència al municipi el passat dissabte amb un acte de benvinguda, amb aforament limitat i seguint les mesures de prevenció de la COVID, que va tenir lloc al parc de l’Arbreda. Aquesta proposta va ser precedida divendres per un taller organitzat a l’Espai Jove mitjançant el qual es varen poder conèixer propostes per a un consum nadalenc responsable, com el d’embolicar regals reduint residus.

Dins aquestes propostes avui s’obra el concurs d’aparadors decorats i el de balcons il•luminats, mitjançant els quals fer partícips d’aquesta programació els ciutadans i comerciants del municipi, que fins al 6 de gener poden penjar a Instagram les fotografies de les propostes participants, amb la possibilitat de guanyar algun dels tres premis de 100€, que inclouen cadascun d’aquests concursos.

Aquest dijous 17 de desembre, la Biblioteca Municipal encetarà les activitats previstes en aquest equipament municipal amb la realització de l’activitat de contes de Nadal musicats i taller de fanalets. Durant tot aquest mes els infants que ho desitgin també podran descobrir el llibre que amaga el calendari d’advent, o bé recollir la carta als Reis on escriure els llibres desitjats per aquest Nadal.

El proper diumenge 20 de desembre, a les 19 h, el cantant menorquí Cris Juanico oferirà a La Gorga el seu concert “Un món de nadales”, mitjançant el qual fa un repàs de cançons internacionals, i també de peces tradicionals catalanes, vinculades a Nadal, que han estat arranjades per ser interpretades amb trio de jazz. Aquest concert és organitzat per Joventuts Musicals de Palamós i el preu de l’entrada (www.lagorga.cat) és de 10 €, i de 5 € per als socis de JMP.

A partir del proper cap de setmana Palamós també posarà en marxa a l’estenedor de xarxes del port, un parc d’aventura per a infants de 6 a 12 anys, que es complementarà amb un trenet de Nadal ( 2 a 5 anys) i una pista de gel sintètic, i en aquest cas per a tots els públics. Aquesta àmplia proposta es podrà gaudir cada dia i fins al 3 de gener, d’11 a 19 h.

Dijous 24 de desembre a les 11 h arriba el Tió de Nadal al parc de l’Arbreda amb un espectacle que comptarà amb la participació de la companyia infantil Fefe i Cia (reserva a: www.lagorga.cat). Aquest mateix dia però a les 19 h es durà a terme a l’església de Palamós la missa de Nadal i l’escenificació del naixement de Jesús (reserva a: parroquies.palamos@gmail.com).

La programació d’activitats de Nadal a Palamós també inclou jocs, com l’escape room de carrer que s’ha programat el diumenge 27 de desembre, on a partir de diferents proves i pistes els participants hauran de resoldre el cas. L’inici del joc serà a les 10:30 h, a la plaça de Josep Sarquella (inscripcions a: espai.jove@palamos.cat). Aquest mateix dia però a les 19 h, es durà a terme a La Gorga l’espectacle còmic que combina cant líric i teatre “Tenors”. El preu de l’entrada (www.lagorga.cat) és de 10 €, i de 5 € per als socis de JMP.

En L’apartat de jocs cal destacar les propostes de Nadal al Museu de la pesca, amb el joc “Hem perdut el caganer” que es proposa poder localitzar als visitants de l’exposició permanent del Museu; o bé el joc de pistes “Pirates a Palamós”, que durant aquests dies es programa per a poder fer en família al mateix Museu i pels carrers del municipi (info: www.museudelapesca/nadalmuseu20).

El dimarts 29 de desembre el teatre La Gorga acollirà, a partir de les 18 h, l’espectacle de teatre gestual “Faboo, l’encant de la imaginació” de la companyia FabooShow. (entrades 6 €, i 5 € menors de 14 anys: www.lagorga.cat). El diumenge 3 de gener de 16 a 21 h tindrà lloc el tradicional campament de patges i carters reials, ubica a la plaça de l’església i als carrers del voltant, on els infants de Palamós puguin fer arribar els seus desitjos.

Aquest dia, però a les 18 h, La Gorga presentarà el concert “Màgia vienesa” a càrrec de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, que interpretarà valsos i polques dels autors més coneguts. El preu de l’entrada (www.lagorga.cat) és de 12 €, i de 5 € per als socis de JMP i menors de 18 anys; i de 8 € per a membres del Club Tr3sC. La Gorga també acollirà el dia 4 de gener l’espectacle familiar “Espurna de llum”, gratuït i per a tots els públics.

A banda aquesta programació també ha previst els tallers de confecció de fanalets que es realitza a través de les xarxes socials municipals, o bé “l’Arbre dels desitjos” que voluntàriament es podrà dipositar fins al 8 de gener, a l’arbre de l’aparcament de l’antiga Cooperativa La Equitativa, en una proposta organitzada per l’Ateneu de Palamós i l’Agrupament Escolta Palamosí.

Cal destacar que el dia 5 de gener l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient es durà a terme íntegrament a la Nau polivalent dels 50 metres, on els infants i les seves famílies podran rebre als Reis asseguts a les cadires habilitades en aquest espai. Per tal de donar la màxima cabuda respectant les mesures per evitar contagis amb motiu de la COVID-19, es realitzaran dues sessions que tindran lloc a les 18 i a les 19:30 h.

Tota la informació de la programació d’aquests actes es pot trobar en el fulletó que s’ha repartit a tots els domicilis del municipi, i també a l’APP municipal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp