Palamós obre les principals activitats del carnaval amb la tradicional festa de la “Vesprà”

La tradicional festa de la “Vesprà” va donar ahir, dimecres 19 de febrer i a les 19 h, el tret de sortida de la programació principal del carnaval de Palamós, en un acte que organitzen les colles d’animació i la Comissió del Carnaval. L’activitat va tenir lloc a l’Ajuntament i va ser presidida pel Carnestoltes i la Reina del Carnaval 2020, concretament Kin Cool i Ninight, respectivament.

L’alcalde de Palamós, la presidenta de l’Associació del Carnaval, i bona part dels regidors i les regidores del consistori municipal, varen rebre als dos protagonistes de carnaval palamosí, que acompanyats per la seva colla, Les Incombustibles, varen accedir a la balconada de l’Ajuntament per tal de donar lectura a un pregó amb el qual es va obrir oficialment a Palamós els actes de carnaval 2020.

La festa de la “Vesprà” va continuar al carrer Major, davant l’Ajuntament, on es va servir una gran xocolatada popular per a tots els presents, gentilesa de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Palamós.

Un cop finalitzada aquesta activitat les colles participants varen iniciar una animada cercavila per diversos carrers del municipi, anunciant l’inici del Carnaval. Aquest recorregut va finalitzar a la Nau dels 50 metres on es va realitzar un sopar per als 300 integrants de les colles participants.

Inici de la jornada amb una calçotada
La jornada festiva d’ahir havia començat però a les 13 h, amb una calçotada popular que va comptar amb la participació de 400 persones. Aquesta activitat va tenir lloc, com és tradicional, a l’estenedor de xarxes del port, i és organitzada per la colla Els Kins20.

Les principals propostes festives del Carnaval de Palamós 2020
El carnaval de Palamós 2020 es va obrir dissabte passat, 15 de febrer, amb un sopar multitudinari a l’espai polivalent de la nau “dels 50 metres”, que va comptar amb la participació de més d’un miler de persones i on es va presentar oficialment la Reina i el Carnestoltes d’enguany. L’endemà, diumenge 16, a la tarda, va ser el torn per a la presentació el Carnestoltes i la Reina infantil, i al matí, els Pirats varen organitzar el seu tradicional vermut al passeig del Mar.

Avui dijous dia 20, el carnaval de Palamós fa protagonista als més petits amb la Gran Rua Infantil que finalitzarà amb una festa a l’estenedor de xarxes. A la tarda la visita a les escoles del Carnestoltes i la Reina i el ball infantil a la nau, i per tancar la jornada, l’anunci de la campanya gastronòmica Menja’t el Carnaval, amb un fi de festa a la plaça de Sant Pere.

Demà divendres 21 de febrer, tindrà lloc la jornada tradicional i del tot original del carnaval de Palamós que és dedicada als comerços i carrers ambientats, on els propietaris d’establiments es disfressen, decoren les seves botigues i també els carrers comercials del municipi on estan ubicades. La Comissió del Carnaval vol seguir potenciant aquesta jornada i per això ha previst com a novetat la realització d’una gran arrossada dedicada principalment als comerciants del municipi, que tindrà lloc a les 13:30 h, a la confluència entre plaça dels Arbres, carrer Major i carrer Cervantes.

En el programa festiu de demà també s’ha inclòs un concurs de batucades que s’iniciarà a les 17h pels carrers més cèntrics de la vila i que finalitzarà, amb diverses actuacions, a l’estenedor de xarxes del port a partir de les 18h.

Dissabte la rua s’acompanya amb cursa de disfresses i final de festa
Dissabte vinent serà la jornada principal del carnaval amb la gran rua. Precisament aquest dia es recuperarà enguany la cursa de disfresses que tradicionalment s’havia realitzat previ a la rua del carnaval. Aquesta activitat festiva-esportiva s’iniciarà el dia 22, a les 11.30 h, centrant el seu recorregut a l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Enguany el carnaval palamosí tornarà a organitzar, també el dissabte 22 de febrer, el final de festa de la rua. L’activitat tindrà lloc a l’estenedor de xarxes del port i en aquesta ocasió s’amplia el nombre de formacions musicals comptant amb la participació de tres grups que animaran la vetllada amb música: Mashup, Kharlitos Selektah i CostaBrava Dj. Durant aquesta festa es lliuraran els premis de la rua.

El diumenge dia 22 de febrer es durà a terme la Gran Cercavila de comparses i carrosses que es realitzarà al passeig del Mar a parir de les 11:30 h.

Un ampli programa fins al 26 de febrer
Del 15 al 26 de febrer, el Carnaval de Palamós 2020 torna a omplir els carrers de municipi de disfresses, festa i disbauxa; amb un ampli programa d’activitats que també inclouran, el judici sumaríssim del tribunal de la Rota, que es farà el dia 25 al teatre La Gorga; o bé els actes de l’enterrament de la sardina, amb la lectura del testament i la sardinada popular, del dimecres 26 de febrer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat