Palamós obrirà aquest cap de setmana el programa d’actes de la seva Festa Major 2022

El dijous 23 de juny, Palamós tornarà a encetar oficialment una nova edició de la seva Festa Major, que s’allargarà fins al dia 26, però que ja aquest cap de setmana es comença a posar en marxa amb els actes previs.

Aquest divendres 17 de juny, a les 18 h, tindrà lloc el lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós a la sala polivalent de les Galeries Carme, i a les 19 h, a la Biblioteca Municipal s’obre l’exposició col•lectiva de pintura dels socis del Cercle Artístic.

El dissabte 18 de juny la jornada s’encetarà a les 8 h, amb la cursa Bitàcola Bike, i seguirà a les 10 h del matí amb una audició en viu d’estudiants de música que realitzaran un itinerari musical per diversos espais del nucli antic.

Diumenge 19 de juny es durà a terme una nova edició de la Marxa Mar i Muntanya Vila de Palamós amb sortida a les 8 h, des del passeig del Mar; a les 9 h l’elaboració de catifes de flors i posterior processó per la festivitat de Corpus, i a les 10 h la XXVI Trobada Gegantera de Palamós amb cercavila pel municipi.

L’Ajuntament de Palamós, amb la col•laboració d’entitats i associacions del municipi, han preparat un seguit d’activitats que omplen l’ampli programa de la Festa Major, que s’iniciarà oficialment el dijous 23 de juny amb el pregó que enguany serà a càrrec de la Coral El Progrés, l’entitat cultural degana de Palamós. L’Ajuntament de Palamós ha volgut que aquest cor palamosí representi el municipi en aquesta obertura del període festiu local, amb motiu de la commemoració enguany del seu 125è aniversari.

Represa de la normalitat després de dues edicions adaptades al Covid
En aquesta edició la Festa Major de Palamós torna a recuperar la total normalitat després que en els dos darrers anys s’hagi hagut d’adaptar a les normatives Covid. D’aquesta manera la festa reprendrà de nou el tradicional castell de focs que tanca les festes el dia 26 de juny i que té lloc a la platja Gran.

Aquest espai també recuperarà els concerts de “barraques” que del 22 al 25 de juny omplirà d’ambient festiu i música en directe les nits de la Festa Major, programant l’inici de concerts amb el Concurs GambaRock, seguint el dia de la revetlla amb les actuacions de Diamond Stick, Orquestra Di-Versiones i del Dj Kharloss Selektah.

Per Sant Joan, el recinte de Barraques acollirà una proposta novedosa oberta a tota la família. Es tracta de l’espectacle “Disco Fever” que a partir de les 19 h portarà a terme la Black Music Big Band amb l’Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines, amb un total de 42 joves artistes damunt l’escenari.

Les actuacions a la nit del dia 24 seran a càrrec de Milenrama, Smoking Souls i Dj Jolie. Finalment el 25 de juny la programació de Barraques es tancarà amb les actuacions de D-Largo, Jazzwoman, Pelucas i la formació guanyadora del Concurs GambaRock.

La Festa Major de Palamós 2022 inclou una programació d’activitat familiar diària. Amb aquest objectiu s’habilita un espai al passeig amb activitats per als infants, tant el 24 com el 25 de juny, de 18 a 21 h. Precisament aquest darrer dia s’inclourà un espai nadó per activitats per a infants a partir de 0 anys.

El Parc del Convent dels Agustins serà escenari de concerts de nit (22:30 h) de veus femenines, amb la participació el dia 24 de la formació The Lolita’s Sister; i el dia següent, 25 de juny, serà el torn de Paula Barranco Jazz Quartet.

Precisament el dia 24 de juny la música també tindrà protagonisme amb el concert i ball de Festa Major que realitzarà, a les 19.30 i les 23 h respectivament, la Cobla Orquestra Montgrins, al parc municipal de l’Arbreda.

El programa reprendrà també activitats que s’inclouen a la festa i que realitzen entitats locals, com la revetlla que té lloc el 23 de juny i que organitza de manera conjunta l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i els veïns i les veïnes de Sant Joan, a la plaça de Mossèn Gumersind, amb foguera, sopar i ball, en aquest cas amb la formació “Chocolat”.

També es destaca la tradicional “remullada” pels carrers del municipi, que es realitzarà el dissabte 25 de juny al matí, organitzada per l’Associació Cultural Show Boys Palamós; o bé la representació de l’obra teatral “Sopar reial”, a càrrec de l’Associació de la Gent Gran de Palamós, que tindrà lloc el mateix dia 25, i també el 26 de juny, a les 19 h, al Teatre La Gorga.

Concerts, balls, activitats infantils, sopar popular, audicions de sardanes, o espectacles, seran altres de les propostes previstes dins la variada oferta d’activitats que té l’ampli programa d’enguany de la Festa Major de Palamós.

L’Àrea de Cultura ha editat 10.000 programes de mà per tal d’informar de l’extensa programació de la festa, que s’han distribuït pels serveis municipals amb atenció al públic i per diversos comerços del municipi. Aquesta programació també es pot consultar des d’aquesta setmana a l’app municipal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat