Palamós obrirà demà dissabte els actes del 44è Aplec de la sardana

Aquest pròxim diumenge 22 de juliol Palamós celebrarà el 44è Aplec de la Sardana, que sota l’organització de l’Agrupació Sardanista Costa Brava i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, esdevé un dels aplecs més veterans de les comarques gironines.

LA REVETLLA AMB HAVANERES
Tot i que l’activitat de l’Aplec es concentrarà el diumenge, la nit de dissabte 21 de juliol, l’organització prepara, com ja és tradicional cada any, una popular revetlla. Aquest acte es basa en una cantada d’havaneres que enguany també es realitzarà a l’Arbreda a partir de les 22 h, amb la participació del grup Port-Bo.

Com ja es ve realitzant en els darrers anys, l’Aplec palamosí concentrarà tota la seva activitat en una sola sessió maratoniana de tarda-nit. D’aquesta manera diumenge 22 de juliol a partir de les 17.30 h s’iniciarà l’activitat sardanista i finalitzarà a les 12 h de la nit.

Enguany les cobles protagonistes de l’Aplec palamosí seran: la Baix Empordà, Ciutat de Girona, Flama de Farners i Jovenívola de Sabadell.

Aquest any l’Aplec inclourà un total de vint-i-sis sardanes de destacats compositors com: Ricard Viladesau, Jordi Molina, Xavier Forcada, Francesc Mas i Ros, Josep Carbó, Lluís Pujals, Saló o Jaume Cristau, entre altres.

LES ESTRENES
Enguany l’Aplec palamosí estrenarà un total de tres sardanes. Es tracta de la sardana Palamós a l’Arbreda del compositor Jaume Cristau; la titulada A Palamós, sardanes i sardines, del palamosí Amadeu Cuadrado; i la sardana del compositor Xavier Forcada, el títol de la qual es manté en secret per part de l’organització com a sorpresa per als assistents a l’Aplec de la Sardana de Palamós.

EL GRAN CONCERT DE SARDANES A LA COSTA BRAVA
Després de la festa de l’Aplec, l’Agrupació Sardanista Costa Brava ja prepara per al pròxim 8 d’agost, la nova edició del prestigiós “Concert de Sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau”.

Aquest concert tan especial, que tindrà lloc a les 22 h a l’Arbreda municipal i que enguany arriba a la seva 12a edició, comptarà com és habitual amb les prestigioses cobles Montgrins i la Principal de la Bisbal que interpretaran una quinzena de sardanes, que tocaran les dues cobles de manera alternativa durant la primera part i, conjunta, a la segona.

ENTRADES JA A LA VENDA
Coincidint amb l’Aplec del pròxim diumenge, l’Agrupació Sardanista Costa Brava posa a la venda les entrades per a poder assistir a aquest concert, i que es podran adquirir anticipadament a partir del dilluns dia 23 de juliol a les oficines del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Palamós –c/ Ave Maria, 3, 2n pis- de 9 a 16 h.

Els preus de les localitats són de 15 € (numerades) i de 13 € (general), mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós és de 10 € (numerades) i de 8 € (general).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat