Palamós obrirà el 25 de maig el primer campionat de natació en aigües obertes per etapes que se celebra a la Costa Brava

Aquest matí s’ha presentat a la platja de Castell, a Palamós, les Zoot Swim Series, el primer campionat de natació en aigües obertes per etapes que se celebra a la Costa Brava, i ho fa amb dues categories clarament diferenciades: amb i sense neoprè.

El campionat consta de 3 etapes: Palamós (25 de maig), Cala Montgó (21 de setembre) i el circuit es tancarà al mes de novembre en un municipi de la Costa Brava que properament s’anunciarà.

En total s’esperen un miler de nedadors provinents de 25 països d’arreu del món, i prova de l’expectació que ha aixecat la convocatòria és que en algunes categories s’han esgotat les inscripcions en només cinc dies. En aquest escenari al llarg de tot el cap de setmana hi competiran fins a 600 nedadors.

El diumenge 25 de maig Palamós serà la seu de la primera de les tres proves del circuit Zoot Swim Series. Aquesta jornada inaugural presenta un recorregut de 4 quilòmetres que discorren per les aigües de les platges del Morro del Vedell, la de Castell i La Fosca i comptarà amb la destacada presència de Kiko Hervás, nedador olímpic a Pequín i Londres, que competirà per adjudicar-se la primera edició d’aquesta cursa. Hervás ha destacat avui la projecció que està agafant la natació en aigües obertes entre el col•lectiu amateur.

Els participants a la Palamós Swim Race podran optar a nedar en les categories de neoprè o sense, i també tenen l’opció de fer la travessa més popular d’un quilòmetre i mig, amb sortida a cala S’Alguer i arribada a La Fosca. En aquesta prova ja hi ha 90 inscrits, la majoria nedadors que s’inicien en la disciplina d’aigües obertes. Es preveu que la temperatura de l’aigua en aquestes dates estigui entre els 15 i els 17 ºC.

L’alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, ha destacat el component emblemàtic i privilegiat de l’entorn pel qual discorrerà la prova, en referència directa a indrets tant emblemàtics del litoral palamosí com els de Castell, La Fosca i la platja del Morro del Vedell un aspecte que també ha tingut en compte el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, qui ha destacat el caràcter internacional de la prova.

Aquest és, precisament, el primer objectiu del campionat segons ha explicat el seu director tècnic, Daniel Pagés, que ha detallat algunes de les procedències dels inscrits com Austràlia, Sud-àfrica, Regne Unit, Amèrica, Rússia i la majoria de països europeus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat