Palamós obrirà el pròxim dissabte els actes centrals de la seva Festa Major 2012

El pròxim dissabte 23 de juny, Palamós tornarà a encetar una nova edició de la seva Festa Major. L’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració d’entitats i associacions del municipi han preparat un seguit d’activitats que ompliran d’actes els diversos escenaris de festa que s’han previst a la vila.

ELS ACTES PREVIS
El dissabte 9 de juny la Festa Major ja va encetar els seus actes previs, amb la realització entre d’altres, del Concurs de Colles Sardanistes. Aquesta activitat prèvia ha seguit aquest passat cap de setmana amb la Mostra de Joves Intèrprets, els tallers de cuina de Festa Major a l’Espai del Peix, o bé la 33a edició de la popular Marxa Mar i Muntanya. Els actes centrals de Festa Major es concentren del 23 al 26 de juny, amb la festivitat de Sant Joan com a jornada central.

L’INICI DE LA FESTA
El dissabte 23 de juny s’inicia oficialment la Festa Major, donant el tret de sortida al gruix de les seves activitats. L’obertura oficial de la festa té lloc com cada any amb el pregó, que tindrà lloc a les 20 h a la plaça de La Catifa, situada al entre el port i l’inici del barri vell del municipi.

Enguany el pregó serà a càrrec del popular periodista català Carles Capdevila, i tindrà lloc, com ja és tradicional en els darrers anys, a la plaça de la Catifa i a partir de les 20 h. Aquest acte serà precedit per l’arribada de la Flama del Canigó, a càrrec dels esportistes de l’Associació Atlètica Palamós.

A banda el pregó comptarà també amb la participació de la Coral El Progrés i de la Colla Gegantera de Palamós que amb motiu enguany de la celebració del 125è aniversari de la tradició gegantera al municipi, organitzaran una cercavila especial. A partir de les 17.30 h i amb la col•laboració de la Colla Iluro de Mataró i la Colla Gegantera de Calonge, tindrà lloc una plantada de gegants al parc del Convent dels Agustins. Posteriorment a les 18 h s’iniciarà la cercavila gegantera amb un itinerari que recorrerà els principals carrers de la zona centre del Barri Vell, amb una nova plantada de gegants a les 19.30 h a la plaça de la Vila, per arribar finalment a les 20 h a la plaça de La Catifa, on tindrà lloc el pregó.

Les activitats del dia 23 seguiran a partir de les 23 h amb el segon concert de la Festa Major Jove al recinte de Barraques, a la platja Gran, entre la part final de les atraccions de fira i la caseta de Creu Roja. En aquesta ocasió el concert serà a càrrec de les formacions: Sabor de Gràcia, The Covers Band, The happy Coliflowers.

SANT JOAN
El diumenge 24 de juny, Sant Joan i dia central de la festa, s’iniciarà amb una jornada de portes obertes al Museu de la Pesca que s’allargarà durant tot el dia, i a les 12 h amb l’Ofici Solemne a l’església de Sta. Maria del Mar, enguany oficiada pel Bisbe de Girona. Els actes continuaran a les 19 h a la plaça Sant Pere, on la companyia infantil Fefe i Cia, organitza una festa del seu 18è aniversari per a tota la mainada. Durant aquesta activitat se servirà berenar per a tots els assistents.

A la mateixa hora, les 19 h, es realitzarà baixada amb carros i altres andròmines sense motor dins l’anomenada “descarrilada de Palamós” organitzada per l’Associació Cultural Show Boys. Enguany el recorregut d’aquesta prova s’iniciarà al carrer Des codolar d’en Gotes (situat a l’àmbit de sota cala Margarida) continuarà pel carrer d’en Tarrés i enllaçarà amb la carretera de La Fosca.

El dia 24 la música també serà protagonista, en aquest cas amb el concert de Festa Major que realitzarà l’orquestra Selvatana a les 19.30 h al recinte de l’Arbreda. L’activitat musical seguirà a les 23.30 h i un altre cop a l’Arbreda municipal, amb el ball de Festa Major a càrrec de l’orquestra Selvatana. Per finalitzar cal destacar els concerts que tindran lloc al recinte de les barraques a partir de les 23 h, que comptarà amb les actuacions dels grups Hotel Cochambre, As You Want, Bipolar.

El dilluns dia 25 els actes programats s’iniciaran a les 10.30 h, amb una visita guiada al poblat ibèric de Castell, organitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret amb la col•laboració del Museu de la Pesca. La jornada seguirà a les 18 h a la plaça de Mn. Gumersind Vilagran amb l’espectacle infantil de màgia “The origens” a càrrec de David el mag. Una hora més tard a les 19 h l’activitat es concentrarà a La Gorga amb la representació de l’obra “Tot per un paper!” a càrrec dels alumnes del taller de teatre de la Llar Municipal de la Gent Gran.

Com és tradicional a les 21 h es durà a terme una audició de sardanes al passeig del Mar i en aquesta ocasió a càrrec de la cobla Principal de Cassà. A partir de les 23.30h la música seguirà protagonitzant la jornada amb el concert d’havaneres del grup Norai que tindrà lloc a l’Arbreda. Finalment el dia 25 de juny el recinte de Barraques a partir de les 23 h acollirà el darrer concert d’aquestes festes amb la participació dels grups Eina, Insanity, i Pocatraça Blues.

ACTES DE TANCAMENT DE LA FESTA
El dimarts 26 de juny, la darrera jornada festiva, que s’iniciarà a les 9 h del matí amb el torneig de glof “Vila de Palamós” que organitza el club de Golf i Pitch & Putt Palamós al club de golf platja de Pals.

Els més balladors de la tercera edat tenen reservat per a ells el ball de tarda que realitzarà el Grup Records, a partir de les 19 h a l’Arbreda municipal, amb berenar popular.

A les 19 h, també tindrà lloc una audició de sardanes al passeig del Mar a càrrec de la cobla Ciutat de Girona; i també a les 19 h i en un segon passi a les 20 h es durà a terme al passeig del Mar l’espectacle familiar de dansa i funambulisme “Gris” a càrrec de la companyia la Corcoles.

Previ als focs de cloenda, la Coral El Progrés farà el seu tradicional concert de Festa Major al teatre La Gorga, en un acte totalment gratuït que s’iniciarà a les 20 h.

La Festa Major de Palamós 2012 finalitzarà oficialment el dimarts 26 de juny a partir de les 23.30 h a la platja de Palamós, amb el Gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnica Igual.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat