Palamós obrirà el pròxim dissabte els actes centrals de la seva Festa Major 2013

El pròxim dissabte 22 de juny, Palamós tornarà a encetar una nova edició de la seva Festa Major.

L’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració d’entitats i associacions del municipi han preparat un seguit d’activitats que omplen un àmpli programa de festes que enguany ha sorgit del procés participatiu de la Festa Major de Palamós 2013 que ha comptat amb la implicació de particulars i entitats locals.

Les noves incorporacions festives
D’entre les noves propostes que el procés participatiu va validar per a incloure a la Festa Major es destaca la ampliació en un dia del calendari oficial de la festa, que a banda de les dates tradicionals -del 23 al 26 de juny- incorporarà enguany també la del proper dissabte 22 de juny. Precisament aquest dia la festa s’obrirà amb un correfoc que també s’inclou com a novetat i que tindrà lloc bàsicament pel barri vell de la vila. Aquest acte s’iniciarà a les 22.30 h a la plaça del Pedró amb un acte de lluïment de la secció infantil dels Dimonis de La Fosca, i que seguirà a les 22.45 h amb el correfoc.

El programa de festes també recupera la tradicional festa de la revetlla de Sant Joan, que enguany es programarà al parc municipal de l’Arbreda el dia 23 de juny a partir de les 23.30 h. Aquest indret també acollirà el concert i ball programat pel 24 de juny, les havaneres amb cremat del 25 o el ball de la 3a edat del 26, el darrer dia de la festa. En l’apartat musical també es destaca el Jazz a la fresca que es programarà el dia 22 de juny al parc del Convent dels Agustins.

Els infants seran un dels col•lectius per als quals s’ha inclòs també més oferta d’activitats i, d’aquesta manera, enguany també caldrà sumar a les propostes tradicionals una “xeringada” (guerra d’aigua) que es durà a terme el diumenge 23 al parc dels Països Catalans, un espectacle d’animació infantil el dia 24 a les 19 h a la plaça Sant Pere, o jocs de cucanya a Sant Joan el dia 26 a les 18 h.

D’entre aquestes novetats es destaca l’activitat de “Barraquetes”, que el dia 25 de juny a les 19.30 h permetrà als infants, especialment d’entre 6 i 12 anys, gaudir d’un ball exclusivament pensat per a ells amb disco mòbil i que tindrà lloc al recinte de Barraques.

Per tal de poder anunciar de manera festiva aquest ampli calendari de propostes que formaran el programa de la Festa Major de Palamós, també s’ha previst la incorporació d’un espectacle itinerant pels carrers de Palamós mitjançant el qual es pregonaran els actes previstos per a cada dia.

El dia 25 de juny també tindrà lloc una despertada musical que recorrerà els carrers de la vila i que acabarà amb un concurs de magdalenes i coques a l’Arbreda i el posterior esmorzar popular.

L’inici de la festa
El diumenge 23 de juny el pregó donarà l’obertura oficial de la festa, en un acte que tindrà lloc a les 20 h a la plaça de La Catifa. Enguany el pregó serà a càrrec dels quatre joves periodistes esportius palamosins formats a la pedrera de Ràdio Palamós i que actualment treballen a diversos mitjans de comunicació catalans i nacionals. Es tracta de Mario Robert (BTV), Albert Font (TVE), Jaume Mullor (RAC-1) i Josep Soldado (La Sexta TV).

Barraques
El proper divendres 22 de juny, el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós i la Comissió de Barraques, obriran una nova edició de la Festa Major Jove. Aquesta activitat esdevé la proposta jove per excel•lència del programa de la Festa Major de Palamós, i té lloc un any més a la platja Gran de Palamós, la qual cosa converteix les barraques palamosines com a les úniques de les comarques gironines que tenen lloc al costat del mar.

El programa de concerts previst s’iniciarà el divendres 21 amb la participació dels grups Straight On, l’Exèrcit d’Alliberament Musical i The Covers. El dissabte 22 serà el torn per a les formacions Kisapkè, Happy Colliflowers i Hotel Cochambre. Les actuacions seguiran el diumenge 23 amb Pocatraça ‘n’ Blues, Los Manolos i Tofu & los Rumberos de Lepant. Els concerts de barraques es tancaran el dilluns 24 amb la participació del Metalista, Far’n’Hate i A Fuego. Finalment el dimarts 25, tot i que sense actuació musical, les Barraques també restaran obertes.

Final amb el castell de focs
La Festa Major de Palamós 2013 finalitzarà oficialment el dimecres 26 de juny a partir de les 23.30 h a la platja de Palamós, amb el Gran castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnica Igual.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat