Palamós ofereix un ampli ventall d’activitats nadalenques i familiars per aquestes festes amb la campanya “Nadal a Palamós”

L’Ajuntament de Palamós posa en marxa avui divendres, i a través de l’App Palamós, l’agenda de les activitats nadalenques al municipi “Nadal a Palamós”, que se celebraran fins el proper 8 de gener.

Per a facilitar la informació, Palamós ha publicat una agenda nadalenca virtual que, mitjançant l’App ‘Palamós’ – de descàrrega gratuïta per a mòbils Android i iOS – recull totes les activitats de caire nadalenc que s’organitzen al municipi, dirigides especialment al públic familiar.

D’aquesta manera, els usuaris a través del seu telèfon mòbil poden consultar, sempre que ho desitgin, les activitats de Nadal amb l’aplicació gratuïta de l’ajuntament, i alhora rebre avisos o recordatoris d’alguns dels esdeveniments.

Paral·lelament a l’App virtual, s’ha fet una tirada de 10.500 flyers en paper que s’estan repartint pels comerços de Palamós, als habitatges i a les dependències municipals de la Biblioteca, oficina de Turisme, oficines de Cultura i Teatre La Gorga, Oficina d’Atenció al Ciutadà, Punt Jove i Museu de la Pesca. Aquest flyer conté un codi QR per a escanejar amb el mòbil que porta directament a l’app ‘Palamós’ on s’hi troben les activitats de Nadal.

Activitats per a tota la família
En total són més de seixanta activitats programades per aquestes festes al municipi, organitzades tant per l’Ajuntament de Palamós com per les entitats i associacions locals.

Aquesta tarda es posa en marxa el Carrilet de Nadal de Fecotur, que fins el 16 de desembre recorrerà els carrers de Palamós. Demà dissabte 10 de desembre, tindrà lloc durant tot el dia a la plaça dels Arbres, el tradicional mercat de la joguina solidària, organitzat per l’ajuntament i la Taula Solidària i amb la participació de joves del servei comunitari de l’Escola Vedruna i de l’Institut de Palamós.

L’endemà diumenge, dia 11, el Teatre La Gorga acollirà l’activitat de cinema familiar ‘Cine Xic’ amb la projecció de dues pel·lícules de curta durada ‘Pippi i el senyor sense son’ i ‘El viatge de Bu’, gratuïtes i recomanades a partir de 3 anys.

A partir de la setmana vinent, destaca per dissabte 17 de desembre l’arribada de’n Fumera i l’espectacle familiar itinerant ‘La gran família” a càrrec de Los Fadunitos, que s’iniciarà a les 11 h a la plaça dels Arbres fins arribar a la plaça de Sant Pere. Aquest mateix dia tindrà lloc també la nedada solidària Sansiswim, organitzada pel Club Natació Palamós i el Port Marina; l’Open d’Escalada al Rocòdrom 9C; la quina del Club Esportiu Palamós o l’actuació de Nadal dels nens i nenes de la Catequesi Parroquial, entre altres.

El diumenge 18 de desembre al matí se celebrarà la 44a edició de la Fira Nadalenca de Palamós, enguany a benefici de l’Associació Afatram i l’Associació Trampolí. Al llarg del matí a més, els nens i nenes podran portar la seva carta al Carter Reial que serà de 12 a 14 h al carrer Major, i també escoltar els “Contes abrigats” amb La Minúscula, que tindrà lloc a les 12 h a la plaça dels Arbres. Aquest mateix dia hi haurà el vermut de Nadal amb música en directe, a l’Arbreda, organitzat per l’entitat Les Folloneres. A la tarda, el Punt Jove organitza un Scape Room, i al Teatre La Gorga tindrà lloc La Nit del Talent amb Els Cosinets, a benefici de la Fira Nadalenca.

Els dies 21, 22 i 23 el Punt Jove Palamós organitza també diverses activitats com la dansa aèria, tallers de ceràmica o un concurs de proves per equips.

Dissabte 24 de desembre hi haurà la Festa del Tió a plaça Catalunya, a les 11 h amb el taller de pals, animació amb Fefe i Cia. i la cagada del Tió. Al matí, també tindrà lloc la cursa de Nadal al Port Marina. A la tarda, la missa del pollet a les 19 h, i a la mitjanit la missa del gall. Com és tradició, el dia de Nadal, 25 de desembre, es durà a terme a la Nau dels 50 metres la Gran Quina Nadalenca del Palamós CF, com també la missa de Nadal.

El dilluns dia 26, l’Hora del Conte tindrà lloc a l’escenari del passeig del Mar a les 12 h, on també es podrà visitar el carter reial. A la tarda, la Coral El Progrés farà un concert per commemorar els seus 125 anys, al Teatre La Gorga, a les 19 h.

Els dies 27, 28 i 29 de desembre a la Nau dels 50 metres, es farà el parc infantil de Nadal amb tallers, jocs i diferents atraccions per a infants i joves, organitzat pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós.

Dimecres 28 i dijous 29 de desembre, destaca la doble sessió del show-cooking familiar de cuina marinera amb peix de la Confraria de Pescadors de Palamós i degustació de plats a l’Espai del Peix; o els pastorets dels Showboys, que també es repetiran el dia 30.

Dimarts 3 i dimecres 4 de gener tindrà lloc l’activitat ‘Segueix l’Estel d’Orient’ que oferirà als més petits i les seves famílies descobrir la història dels Reis d’Orient tot jugant i superant proves per omplir el seu Passaport Reial. L’activitat tindrà lloc a quatre places diferents del municipi: la plaça de La Gorga, la de l’Església, la del Forn i la plaça de la Capella del Carme, en un recorregut itinerant on cada espai estarà guarnit i ambientat amb un dels tres Reis d’Orient, i la quarta amb l’estel d’Orient. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom.

Dijous 5 de gener Palamós celebrarà l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, on l’espectacle de llum i música, a les 17.45 h, farà que l’espera de l’arribada de Ses Majestats sigui un moment molt especial. A les 18 h, com és habitual, els tambors i gralles de l’Orquestra de Reis anunciaran que els Reis estan arribant per mar on l’alcalde i els nens i nenes els estaran esperant al mateix l’estenedor de xarxes.

La cavalcada dels Reis d’Orient començarà a les 19 h des de Sant Joan i arribarà fins a l’església de Santa Maria del Mar de Palamós on, a les 19.45 h tindrà lloc l’adoració dels Reis, i seguirament a les 20 h, al Teatre La Gorga es farà la tradicional salutació de Ses Majestats a tots els infants. L’espera de la cavalcada estarà amenitzada amb l’actuació de la Batucada Repercussions pels carrers del centre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp