Palamós organitza activitats complementàries per als acompanyants i les famílies dels joves regatistes que participaran la setmana vinent a la regata Optimist Trophy

L’Ajuntament de Palamós ha programat un calendari d’activitats complementàries per als acompanyants i les famílies dels joves regatistes que participaran la setmana vinent, del 16 al 20 de febrer, a la regata Optimist Trophy. L’objectiu d’aquesta proposta és el de seguir potenciant i millorant l’acollida d’aquest nombrós públic que visita el municipi fora de la temporada turística.

Es tracta de propostes culturals, esportives, gastronòmiques, comercials i lúdiques, que estan adreçades especialment als acompanyants dels esportistes i pensades per a poder realitzar principalment en els períodes que els regatistes estan competint al mar.

Els responsables de la prova nàutica preveuen que un total de 550 regatistes, amb edats de 8 a 15 anys, i representants de 25 països, participin enguany en aquesta competició; als quals si sumaran uns 380 acompanyants, entre familiars i membres dels equips, entrenadors i organització.

La programació d’activitats complementàries es durà a terme del 16 al 19 de febrer, i estarà detallada tant a l’App com al web de la regata, i que els participants i els seus acompanyants es podran descarregar i consultar còmodament.

Les activitats inclouen visites guiades al Museu de la Pesca, que seran gratuïtes i es realitzaran en anglès. Aquest equipament cultural també inclou descomptes d’un 50% del cost de l’entrada per aquells acompanyants dels regatistes que vulguin visitar l’exposició pel seu compte, fora de les visites guiades.

També s’han previst sortides per caminar o córrer amb itineraris de 5 o 10 quilòmetres aprofitant les rutes del Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava, que gestiona l’Àrea municipal d’Esports, convenientment senyalitzades i consultables al mòbil, que recorren diversos espais naturals de Palamós.

Dins el ventall de propostes també s’inclou la que els permetrà conèixer la cultura gastronòmica local, vinculada als productes pesquers. Amb aquest objectiu el dia 18 al vespre i el dia 19 al migdia, s’organitzaran show-cookings de cuina marinera a l’Espai del Peix.

En l’àmbit gastronòmic i lúdic el programa també preveu que els participants i acompanyants de l’Optimist Trophy que ho desitgin, puguin participar en la primera de les activitats que enguany obrirà el Carnaval de Palamós 2022. Es tracta de l’arrossada popular que el dissabte 19 de febrer, organitzarà la Colla Les Folloneres, al passeig del Mar. Aquesta arrossada es complementarà amb la música en directe de les formacions Misip Band i dels Diamons Stick.

L’organització de la regata també durà a terme activitats fora de la competició, molt adreçades als participants de la prova i als esportistes de la vela, amb la presentació del calendari internacional de regates 2022, o bé la xerrada sobre la competició de catamarans d’alta velocitat SailGP.

El programa d’activitats complementàries també inclou l’aplicació de descomptes, d’entre un 10 i un 20%, en diversos comerços i establiments de Palamós. Aquesta campanya de preus rebaixats per als participants i acompanyants de l’Optimist Trophy s’aplicarà en els establiments locals participants, entre el 16 i el 20 de febrer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp