Palamós organitza aquesta setmana visites guiades als cementiris del municipi

L’Ajuntament de Palamós, mitjançant les àrees de Patrimoni i de Cementiris, organitza aquesta setmana visites guiades als dos cementiris del municipi.

L’activitat tindrà lloc aquest dijous 1 de novembre, i dia de Tots Sants, i es tornarà a repetir el diumenge vinent 4 de novembre. Aquests dos dies les visites s’iniciaran a les 11 h al cementiri de Palamós, i a les 12:30 h al de Sant Joan.

La proposta permetrà fer un ampli recorregut a través de les sepultures, els panteons i els personatges enterrats, fent un viatge al passat del municipi i del mateix recinte funerari, i conèixer aspectes que passen desapercebuts d’aquests equipaments.

L’itinerari mostrarà diversos elements arquitectònics i artístics destacats dels dos cementiris, com la història de la creu de terme, ubicada a la zona d’accés al recinte mortuori de Palamós. Els participants podran fer la descoberta d’aquests equipaments municipals on s’ubiquen espais funeraris per a totes les confessions, fins i tot per aquells que no es vinculen a cap.

L’historiador local Gabriel Martin serà l’encarregat de fer el guiatge d’aquesta visita i també és el responsable de la compilació de la informació necessària per a la redacció del guió, seguint l’encàrrec que va rebre de l’Ajuntament de Palamós.

Aquestes visites són gratuïtes però cal fer la inscripció prèvia al Museu de la Pesca, telèfon 972 600 424 o bé per correu electrònic infomuseu@palamos.cat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat