Palamós organitza dissabte la setena edició de l’activitat “Trobadansa”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (29/04/14), l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós i Cobosmika Company (en conveni de residència al Teatre La Gorga de Palamós), organitzen per setè any consecutiu l’activitat Trobadansa, que compta amb la col•laboració de les escoles de dansa locals, Georgina Ors i La Fàbrica; així com les formacions Cobosmika-SOLC; Cobosmika-SEEDS, Klap Danza Urbana i la colla del carnaval Les Nimfes.

Aquesta proposta cultural i festiva es durà a terme aquest dissabte 26 d’abril sota el títol de “Palamós es mou!”, amb l’objectiu de difondre i apropar la dansa a tota la població utilitzant un espai públic a l’aire lliure on realitzar diverses activitats al voltant d’aquesta disciplina cultural.

El parc municipal de l’Arbreda (carrer de Mn. Jacint Verdaguer) es convertirà un any més en l’escenari del Trobadansa acollint totes les activitats de dansa d’aquesta proposta cultural. En cas de pluja però, el Trobadansa es traslladaria a la nau polivalent dels “50 metres”, situada a la plaça del Suro.

El Trobadansa 2014
L’activitat s’iniciarà a les 18 h amb la presentació de l’activitat, els parlaments de les autoritats i la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa, que enguany serà a càrrec de la Fundació Richi que presentarà el seu projecte “Ballar per curar”.

L’activitat damunt l’escenari s’obrirà amb les actuacions de dansa i coreografies que en aquesta edició realitzaran professors i alumnes de les escoles de dansa locals, Georgina Ors i La Fàbrica; així com les formacions Cobosmika-SOLC, i Klap Danza Urbana.

Posteriorment serà el moment per l’actuació professional dels ballarins i les ballarines de Cobosmika-SEEDS. Aquesta part es tancarà amb la participació de les integrants de la colla del carnaval Les Nimfes, guanyadores del 1r premi coreografia de la darrera edició del Carnaval de Palamós.

Totes aquestes actuacions previstes permetran veure en global uns 200 participants que mostraran diverses disciplines i danses, com el funcky, jazz, dansa contemporània, o hip hop, entre altres.

Flash mob “Ballar per curar”
En acabar les actuacions de dansa programades, el Trobadansa 2014 demanarà la participació de tothom per formar part del “flash mob” que es realitzarà a l’Arbreda i que se sumarà a la iniciativa “Ballar per curar” de la Fundació Richi.
(http://www.youtube.com/watch?v=_xLnVU9QnrI&feature=youtu.be)

Finalment l’activitat Trobadansa oferirà una demostració de lindy hop que realitzarà l’Associació Windy Hoppers amb música en viu a càrrec de Sandy River Jazz Band.

Una festa amb motiu del dia de la dansa
El proper dimarts 29 d’abril i com cada any, se celebrarà a nivell mundial el Dia Internacional de la Dansa.

El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni.

El Dia Internacional de la Dansa també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar la dansa a tothom.

L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa sempre ha estat el d’acostar la dansa a la ciutadania, i al llarg dels anys, organitzant activitats de caràcter festiu al voltant d’aquest dia, amb el propòsit de fer-ne màxima difusió i aconseguir sensibilitzar la ciutadania.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat