Palamós organitza dissabte l’onzena edició de l’activitat “Trobadansa”

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa (29 d’abril), l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós organitza l’onzena edició de l’activitat Trobadansa, amb la col•laboració de la companyia internacional de dansa CobosMika Company (en conveni de residència al Teatre La Gorga de Palamós), i la participació d’entitats, escoles i centres de dansa locals.

Aquesta proposta cultural i festiva compta amb el suport de la Diputació de Girona i tindrà lloc aquest dissabte 28 d’abril (com és tradicional el dissabte més proper al dia 29 d’abril) sota el títol de “Palamós és dansa, Palamós es mou!”. L’objectiu d’aquesta activitat és el de difondre i apropar la dansa a tota la població utilitzant un espai públic a l’aire lliure on realitzar diverses activitats al voltant d’aquesta disciplina cultural.

El Trobadansa 2018
Dissabte i durant el dia es realitzaran diverses coreografies repartides en tres sessions que tindran lloc en espais oberts del nucli urbà de Palamós, amb l’interès de poder apropar la dansa a tot el públic en general.

La primera de les sessions previstes tindrà lloc a partir de les 12 h a la plaça de Catalunya. En aquest indret es duran a terme diverses actuacions a càrrec de les formacions, CobosMika SOLC, Di-move, SEEDs company, SEEDs Blue, SEEDs Red, que disposaran de trenta minuts cadascuna per realitzar les coreografies que han preparat per aquest dia.

Posteriorment a les 17 h l’activitat seguirà, amb la mateixa dinàmica, al parc del Convent dels Agustins on serà el moment de veure les actuacions de La Salle gimnàstica rítmica i dels ballarins de l’Escola de dansa Georgina Ors; així com Klap Danza Urbana.

La darrera de les sessions programada s’iniciarà a les 18.30 h al parc municipal de l’Arbreda, amb la participació de les formacions de La Fàbrica de la dansa, Associació Pots-Gespa Jove i FD Thomazo.

Totes aquestes actuacions previstes permetran veure en global uns 200 participants que mostraran diverses disciplines i danses, com el funcky, jazz, dansa contemporània, o hip hop, entre altres.

Una festa amb motiu del dia de la dansa
El proper diumenge 29 d’abril i com cada any, se celebrarà a nivell mundial el Dia Internacional de la Dansa.

El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni.

El Dia Internacional de la Dansa també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar la dansa a tothom.

L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa sempre ha estat el d’acostar la dansa a la ciutadania, i al llarg dels anys, organitzant activitats de caràcter festiu al voltant d’aquest dia, amb el propòsit de fer-ne màxima difusió i aconseguir sensibilitzar la ciutadania.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp