Palamós organitza durant aquest cap de setmana diversos actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Palamós programarà aquest proper cap de setmana diversos actes institucionals i festius amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Seguint la dinàmica de l’any passat, enguany l’acte central de diumenge tornarà a realitzar-se al matí, a diferència dels altres anys que es concentraven a la tarda. L’objectiu és el de no coincidir amb les activitats de la Diada programades a la tarda arreu del país, possibilitant d’aquesta manera que els palamosins que ho desitgin puguin assistir amb comoditat a les diverses propostes.

Activitats de revetlla
El dissabte 10 de setembre la programació prevista inclourà tres actes de revetlla, que s’iniciaran a les 19 h amb la hissada d’una bandera estelada que l’Assemblea Nacional Catalana a Palamós (ANC) ha programat a partir de les 19 h, al giratori ubicat a l’accés oest a la vila des de l’autovia C-31 (àmbit del Mas Gorgoll).

Posteriorment a les 20.30 h, l’activitat es traslladarà a la plaça de Catalunya on es durà a terme l’espectacle musical, Veus al ball, a càrrec de la formació De Calaix, en una proposta festiva organitzada per l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós, i Giroscopi Cultural.

Els actes de revetlla de la Diada es tancaran dissabte a partir de les 22 h amb la Marxa de Torxes que l’ANC a la vila ha programat al passeig del Mar amb sortida i arribada a la zona del brollador.

El diumenge 11 de setembre la programació festiva s’iniciarà a les 11.30 h amb una cercavila de gegants i grallers de Palamós, que sortirà des de l’Ajuntament de Palamós i que farà un recorregut per diversos carrers de la zona centre de la vila fins a arribar a la plaça de Catalunya.

A partir de les 12 h, la plaça Catalunya concentrarà la resta de les activitats programades per diumenge al matí a Palamós i amb motiu de l’Onze de Setembre.

Obrirà aquesta part l’actuació de la Colla Gegantera i de Grallers de Palamós els quals realitzaran el ball de gegants.

Actes institucionals
La part més institucional de l’acte s’iniciarà tot seguit amb la hissada de la senyera a la plaça de Catalunya que s’acompanyarà amb la peça musical del “Cant dels pobles” que enguany interpretarà una coral formada especialment per aquest acte i integrada per membres de diverses corals del municipi.

Tot seguit tindrà lloc la lectura del manifest institucional i conjunt dels grups polítics representats a l’Ajuntament, que es tancarà amb la tradicional ofrena floral unitària que fa el consistori municipal en nom de les persones, institucions, entitats, col•lectius i associacions de la vila, al monument dedicat al poema “Les Tombes Flamejants” de Ventura Gassol, ubicat a la mateixa plaça de Catalunya.

Els actes a la plaça de Catalunya seguiran amb la darrera intervenció musical coral que, com és tradicional, tancarà aquesta part institucional amb l’Himne Nacional de Catalunya ”Els Segadors”.

Els palamosins i les palamosines participants en els actes de la Diada que s’han previst a la tarda a Salt, es concentraran durant el matí a la plaça de Catalunya, a Palamós, participant dels actes programats a la vila, i a partir de les 13 h, sortiran amb els autobusos contractats per la delegació local de l’Assemblea Nacional Catalana en direcció a aquest municipi gironí.

La programació al voltant de la Diada Nacional de Catalunya a Palamós es tancarà diumenge 11 de setembre, a les 19 h, al passeig del Mar amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Baix Empordà.

Aquesta darrera activitat comptarà amb la col•laboració de l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat