Palamós organitza un any més l’activitat familiar ‘Segueix l’Estel d’Orient’ abans de l’arribada de Ses Majestats al municipi

Palamós ja ho té tot a punt per a l’arribada dels Reis d’Orient al municipi amb diverses propostes que s’iniciaran demà dimecres 3 de gener amb l’activitat familiar ‘Segueix l’Estel d’Orient’ i que finalitzarà amb la tradicional arribada per mar i cavalcada reial el dia 5.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós organitza, un any més, l’activitat ‘Segueix l’Estel d’Orient’ que els dies 3 i 4 de gener oferirà als més petits i les seves famílies descobrir la història dels Reis d’Orient tot jugant i superant proves per a omplir el seu Passaport Reial.

Aquesta activitat, tindrà lloc dimecres i dijous de 17 a 20 h en cinc places diferents del municipi en un recorregut itinerant on cada espai estarà guarnit i ambientat amb un dels tres Reis d’Orient.

En concret, la plaça de La Gorga, estarà dedicada al Rei Melcior; la de l’Església, al Rei Baltasar; la del Forn, al Rei Gaspar i, per últim, la plaça de la Capella del Carme, estarà dedicada a l’Estel d’Orient. Com a novetat enguany la plaça de la Roda acollirà el Carter Reial perquè tots els nens i nenes puguin fer-li entrega de la carta que hagin preparat per a Ses Majestats. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom.

Arribada de Ses Majestats i cavalcada

Divendres 5 de gener Palamós celebrarà la tradicional arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient, a partir de les 17.15 h a l’estenedor de xarxes del port, amb un espai ambientat amb fades i estrelles. Tot seguit, a les 17.30 h es farà la tradicional xocolatada popular per a fer de l’espera, un moment més dolç.

A partir de les 18 h, com és habitual, els tambors i les gralles de l’Orquestra de Reis anunciaran l’arribada de Ses Majestats amb vaixell per mar, que desembarcaran al Moll Vell i, tot seguit, es desplaçaran a peu fins a l’escenari situat a l’estenedor de xarxes per a poder donar la salutació i benvinguda a tots els nens i nenes de Palamós i Sant Joan.

La cavalcada dels Reis d’Orient començarà a les 19 h des de Sant Joan i arribarà fins a l’església de Santa Maria del Mar de Palamós on, a les 19.45 h tindrà lloc l’adoració dels Reis a l’Infant Jesús. Ses Majestats baixaran de les seves carrosses a l’inici del carrer de Dídac Garrell i faran un recorregut a peu des d’aquesta via, passant pel carrer Major i fins arribar a l’església. Seguidament a les 20 h, al Teatre La Gorga es farà la tradicional salutació de Ses Majestats a tots els infants.

L’espera de la cavalcada, pels voltants de les 19 h, estarà amenitzada amb l’actuació de la Batucada Repercussió pels carrers del centre de la vila.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp