Palamós organitza visites guiades als cementiris del municipi amb motiu de la diada de Tots Sants

L’Ajuntament de Palamós, mitjançant les àrees de Patrimoni i de Cementiris, prepara visites guiades als cementiris de Palamós i Sant Joan que es realitzaran amb motiu de la diada de Tots Sants.

L’activitat tindrà lloc el diumenge vinent 31 d’octubre, amb una visita diürna per a dos grups al cementiri de Palamós (17 h), i una de nocturna (19 h) també per a dos grups al cementiri de Sant Joan.

Els grups previstos seran d’un màxim de vint persones cadascun, que rebran la informació de la visita de la mà de guies culturals, destacant també la participació en aquesta tasca de l’historiador local Gabriel Martín, que es responsabilitzarà d’encapçalar dos dels grups participants. Martín va ser en el seu moment el responsable de la compilació de la informació necessària per a la redacció del guió de la visita, seguint l’encàrrec que va rebre de l’Ajuntament de Palamós.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia
L’activitat és totalment gratuïta, però les places són limitades. Les persones interessades a participar d’aquestes visites poden fer la seva inscripció al Museu de la Pesca, tickets.museudelapesca.org

Amb aquestes visites guiades el públic assistent podrà fer un ampli recorregut pels cementiris del municipi a través de les sepultures, els panteons i els personatges que hi són enterrats, fent un viatge al passat del municipi i del mateix recinte funerari, i conèixer aspectes que passen desapercebuts d’aquests equipaments. L’itinerari mostrarà diversos elements arquitectònics i artístics destacats, com la història de la creu de terme, ubicada a la zona d’accés al recinte mortuori de Palamós.

L’horari d’obertura dels cementiris del municipi és de les 9 h del matí fins a les 18 h de la tarda, període en el qual les persones que ho desitgin poden accedir durant aquests dies i al voltant de la diada de Tots Sants, a aquests recintes.

Altres propostes de Tots Sants
Cal destacar que el dissabte vinent 30 d’octubre, a les 20 h, l’Associació de Veïns de Sant Joan organitza la Vetlla de Tots Sants. L’activitat tindrà lloc a l’església de Santa Eugènia, a Sant Joan, amb un concert de piano a càrrec de Marina Pagès.

L’acte és gratuït, però amb limitació d’aforament, per això cal fer reserva de localitats al web: santjoanpalamos.cat.

El dimarts dia 2 de novembre, a les 11 h, se celebrarà la Missa de difunts al cementiri de Palamós, oficiada per mossèn Pere Narbón.

Noves millores i arranjaments
L’Àrea de Cementiris de l’Ajuntament de Palamós ha enllestit noves millores i arranjaments, en aquest cas al recinte de Sant Joan, seguint la línia dels que ja es varen portar a terme l’any passat al cementiri de Palamós.

Concretament s’ha dut a terme diverses tasques per a la millora de la xarxa elèctrica d’aquest equipament, canviant el quadre general de proteccions, instal•lant torretes exteriors per connexions elèctriques i passant línies soterrades noves.

A banda s’han millorat el sistema de reg de les zones enjardinades, actuant també en el desbrossament de matolls i la vegetació sobrant, i s’ha augmentat la zona de pas dels carrers del cementiri amb la retirada o reducció de parterres.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp