Palamós Peix impulsa una campanya per a promoure el consum de peix i la Gamba de Palamós aquest Nadal

El pla estratègic de desenvolupament local Palamós Peix impulsa, durant el període de les festes de Nadal, una campanya per a la promoció del consum de peix i la Gamba de Palamós que compta amb la col·laboració de les peixateries palamosines.

L’objectiu és fomentar el coneixement i consum del peix desembarcat a la llotja de Palamós, destacant i garantint al consumidor la màxima qualitat que tenen aquests productes pesquers, idonis per a ser referents principals en els àpats nadalencs.

Amb l’eslògan “Aquest Nadal, peix de Palamós a taula”, la campanya es promociona mitjançant les xarxes socials i la publicació d’anuncis en mitjans de comunicació, on es destaquen els productes pesquers sostenibles i de primera qualitat desembarcats a la llotja palamosina, a més de suggerir algunes receptes que facin del peix i la gamba el centre de les celebracions.

A més, aquesta promoció també suma l’excel·lent oferta de restaurants que té el  municipi on poder celebrar les festes de Nadal, amb àpats on el peix i els productes pesquers locals també poden ser els protagonistes.

Postals de Nadal recomanant el peix de Palamós

Aquesta acció promocional que impulsa el pla estratègic de desenvolupament local Palamós Peix, compta amb l’edició d’unes originals postals de Nadal on es destaca l’eslògan de la campanya i es proposa una recepta de cuina marinera, amb la descripció dels ingredients que la componen, i que les parades del Mercat Municipal distribueixen entre els seus clients i clientes.

Es tracta de postals nadalenques que inclouen quatre opcions de cuina de productes pesquers locals recomanades des de l’Espai del Peix, concretament: pastís de peix amb gambeta blanca, terrina de sardines al cava, peix blau farcit amb salsa de formatge, i el tàrtar de Gamba de Palamós.

Aquestes receptes es poden descarregar també mitjançant un codi QR que s’inclou en el revers de la postal. Les postals s’han distribuït principalment a les peixateries del Mercat Municipal.

Palamós Peix

El pla estratègic Palamós Peix és impulsat des de 2018 per l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.

Des d’aquesta plataforma es treballen iniciatives per a contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions: extractiva, transformadora, comercialitzadora i de consum; amb l’objectiu de convertir Palamós en el referent del peix fresc a Catalunya.

Un dels eixos destacats del projecte és precisament el de fomentar la sostenibilitat de la pesca, respectant el medi marí i el recurs pesquer, així com l’impuls del coneixement del peix entre la ciutadania de la vila, educant, informant i sensibilitzant en els valors que representa la cultura del peix, per tal que els palamosins siguin els principals prescriptors d’aquest producte pesquer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Turisme i Promoció Econòmica

23/07/2024

Relacionades per entitat