Palamós posa a disposició de la ciutadania el servei de cotxe elèctric compartit

L’Ajuntament de Palamós i la cooperativa Som Mobilitat han presentat aquest matí (17/11/22) el nou servei de cotxe elèctric compartit que es posa en marxa al municipi.

Aquesta iniciativa s’ha gestionat conjuntament per les àrees municipals de Serveis Tècnics i de Medi Ambient, amb l’objectiu de continuar fomentant una mobilitat sostenible a Palamós, fent un ús racional del vehicle, facilitant als veïns i veïnes del municipi una altra alternativa al cotxe privat, i tenint en compte mesures respectuoses amb el medi ambient.

El vehicle de Carsharing restarà estacionat en un reservat ubicat al carrer de la Mercè, i dotat amb equip de càrrega elèctrica, el qual s’abasteix d’energia mitjançant el sistema de plaques solars ubicades a la coberta de la Biblioteca Municipal, per a la qual cosa el subministrament elèctric del cotxe potencia l’estalvi energètic i econòmic. Tant el punt de càrrega que alimenta el vehicle, com les plaques solars de la Biblioteca que en subministren l’energia, s’han executat amb el suport econòmic de la Diputació de Girona dins del programa “Del pla a l’acció”.

El servei de cotxe elèctric compartit
El cotxe, un Renault Zoe 41kWh, ja està a disposició dels usuaris, cada dia de dilluns a divendres, a partir de les quatre de la tarda i fins a les dues de la matinada. Durant els matins (de 7:00 a 15:00 h) el vehicle serà utilitzat pels diversos serveis de l’Ajuntament de Palamós per a l’activitat professional que es requereixi. Els caps de setmana el vehicle restarà a disposició dels usuaris, durant tot el dia.

Les persones interessades a fer ús del cotxe elèctric compartit caldrà que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat (amb una aportació única de 10 € retornables en cas de baixa) i posteriorment, registrar-se a l’App que gestiona el servei de Carsharing i que es pot descarregar al web www.sommobilitat.coop.

Per a poder-se registrar a l’aplicació cal tenir més de 22 anys i, si s’és menor de 25, cal tenir com a mínim dos anys d’antiguitat del permís de conduir. A través d’aquesta App es gestionen les reserves, i quan l’usuari s’acosta al punt d’estacionament del vehicle, aquest detecta que té l’hora reservada i automàticament obre les portes.

Les tarifes d’aquest servei van en funció de la quantitat d’hores que reservi cada persona. El cotxe elèctric compartit té una autonomia màxima aproximada de 250 quilòmetres. Mitjançant l’App de Som Mobilitat, es podrà llogar el vehicle ubicat a Palamós, però també qualsevol dels més de 70 que hi ha distribuïts per tot el territori català.

Sessions informatives
El dilluns vinent, 21 de novembre, a partir de les 18 h, la Biblioteca Municipal acollirà les sessions informatives del servei, que organitza l’Ajuntament de Palamós i la cooperativa Som Mobilitat, adreçades a totes les persones interessades a conèixer el funcionament d’aquesta iniciativa.

La cooperativa Som Mobilitat
Som Mobilitat és una cooperativa de consumidors i usuaris fundada el 2016 que ofereix serveis de mobilitat elèctrica compartida per a particulars, empreses i administracions públiques.

Aquesta cooperativa va néixer amb l’objectiu de transformar el model de mobilitat actual, basat en l’ús del vehicle privat i prioritzant desplaçaments a peu, en bicicleta i transport públic sempre que sigui possible, i per als casos en què es necessiti un vehicle de motor, s’ofereix el lloguer de vehicles elèctrics compartits.

Actualment, Som Mobilitat ja ofereix serveis a més de 25 municipis de les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona on, entre altres, també hi ha vehicles elèctrics compartits de lloguer a Olot, la Cellera de Ter, Girona i Sant Feliu de Guíxols.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp