L’activitat de la Pescaturisme s’ha posat en marxa definitivament a Palamós coincidint amb l’inici d’aquesta setmana i s’allargarà fins al mes de setembre.
Un total de deu embarcacions de la flota pesquera palamosina participen d’aquesta proposta oferint fins a tres modalitats diferents: la pesca de gamba, la pesca de l’escamarlà i el peix, i la pesca artesanal ran de costa.
Les barques que s’inclouen a la iniciativa són: L’Havanera, Solraig i Montse, que oferiran l’activitat de la pesca del peix i l’escamarlà; Miguel Cardenal, Germans Gras, Estrella del Sur, Nova Gasela i Bonomar, que oferiran l’activitat de la pesca de la gamba; i les embarcacions Gràcia i Llatser que reballen la pesca artesanal ran de costa.
Els participants, fins a un màxim de quatre per embarcació, poden triar la modalitat i l’embarcació que desitgin. Per a qualsevol de les embarcacions el preu unitari per persona és de 88 €, que inclou l’assegurança de responsabilitat i un àpat a les embarcacions d’arrossegament basat en la gastronomia pròpia de la cuina de barca. A més, els visitants obtindran una entrada al Museu de la Pesca i una visita guiada a la subhasta del peix de la llotja de Palamós.
La pescaturisme neix de la col•laboració entre l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors i el Museu de la Pesca per a la promoció del patrimoni i la pesca marítima com a elements de singularització i dinamització econòmica del municipi.
La signatura d’un conveni entre les parts fa que el Museu de la Pesca esdevingui difusor de l’activitat, tot centralitzant la informació i donant suport a la comercialització d’aquest producte turístic que es realitza a la recepció del mateix Museu (edifici del Tinglado –moll pesquer s/n- tel: 972 600 424), mentre el col•lectiu d’armadors mitjançant cada embarcació són els responsables de dur-la a terme.
El Museu de la Pesca també ha dissenyat el portal web des d’on es pot obtenir tota la informació sobre les modalitats i opcions que ofereix Pescaturisme Palamós, pescaturismepalamos.org
Aquesta activitat té com a objectius principals ser plataforma de coneixement i valorització de l’activitat pesquera, dels seus professionals i dels productes pesquers del territori; una font per a la diversificació econòmica del sector pesquer i una eina per a la sostenibilitat de tot el sector en termes biològics, ambientals, econòmics i socials.