Palamós posarà en funcionament demà divendres la il•luminació de Nadal amb un acte festiu

Palamós celebrarà demà divendres 1 de desembre l’acte d’encesa de la il•luminació nadalenca que durant les darreres setmanes han instal•lat els operaris de la Brigada Municipal a diversos carrers de la població.

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós i l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR) organitzen aquest acte d’encesa dels llums de Nadal amb l’objectiu de mostrar la diversitat i originalitat de la il•luminació i de poder dinamitzar a la vila l’activitat comercial d’aquesta època de l’any.

L’encesa tindrà lloc demà divendres a partir de les 18 h a la cruïlla entre el carrer de Cervantes i la plaça de Francesc Dalmau, dins l’eix comercial del centre de la vila. Comptarà amb la participació del grup d’animació infantil Fefe i Companyia que oferirà un concert pels més petits. Precisament els nens i nenes presents a l’acte seran els encarregats, juntament amb l’alcalde, de posar en funcionament la decoració lluminosa dels carrers de la vila.

Com a novetat, aquest any els restaurants adherits a Fecotur oferiran una tassa de caldo calent per a tothom, des de les 18 i fins les 20.30 h, a la plaça dels Arbres.

La il•luminació nadalenca a Palamós
Amb aquest acte simbòlic Palamós posarà en funcionament fins passada la festivitat de Reis, el sistema lluminós de Nadal.

La Brigada Municipal va iniciar a finals d’octubre les tasques d’ubicació de la decoració lluminosa als carrers de Palamós amb la instal•lació dels 1.400 m2 de l’anomenat tendal lluminós o sostre, que se situa a uns quatre metres d’altura per damunt dels carrers comercials del centre de la vila, concretament els de Tauler i Servià, Cervantes, Dídac Garrell, Major i plaça dels Arbres. O bé els prop de sis mil metres de mànega que decora un bon gruix dels fanals al municipi i que són elaborats amb fil lumínic.

Com en els darrers anys també s’han col•locat en les entrades dels carrers comercials de la vila els plafons de llum amb el disseny de la gamba de Palamós, que van ser adquirits per l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), i també s’han decorat amb llum els giratoris de l’avinguda de Catalunya, concretament el que es troba a l’alçada de l’avinguda Onze de Setembre i Lluís Companys, així com el del carrer de Carmel i el de l’Enric Vincke.

Els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós també llueixen la seva original il•luminació, que es basa en un sistema de fil lumínic, que ressegueix els perfils del campanar i permet visualitzar-los de nit des de qualsevol punt de la població.

Estalvi energètic
En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.

Una part de les garlandes, plafons i rètols lluminosos que s’instal•laran aquest Nadal a Palamós han estat llogats a empreses especialitzades en decoració lluminosa. La resta dels elements són de propietat municipal als quals cada any es realitzen els preceptius treballs de manteniment i de substitució del material elèctric que amb el temps pateix deteriorament o desgast.

El cost global de la instal•lació de les llums, el lloguer i el manteniment d’aquest material és d’uns 21 mil euros.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp