Palamós posarà en funcionament divendres la il•luminació nadalenca amb un acte festiu inclòs al Black Friday

Aquest proper divendres dia 25 de novembre, Palamós posarà en marxa la il•luminació nadalenca que durant les darreres setmanes han instal•lat els operaris de la Brigada Municipal a diversos carrers de la població.

Amb l’objectiu de mostrar la diversitat i originalitat d’aquesta il•luminació i de poder dinamitzar a la vila l’activitat comercial de Nadal, l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), amb la col•laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós, ha previst realitzar un acte festiu d’encesa de la il•luminació que tindrà lloc a partir de les 18 h, a la cruïlla entre el carrer de Cervantes i la plaça de Francesc Dalmau, dins l’eix comercial del centre de la vila.

Per segon any consecutiu l’estrena de la il•luminació nadalenca s’emmarca dins l’anomenat Black Friday, que obre la campanya comercial de Nadal amb una jornada d’ofertes als establiments de la vila.

Animació infantil i acte d’encesa
Aquest acte comptarà amb la participació del grup d’animació infantil Fefe&Cia que oferirà un ampli repertori de cançons per a la mainada. Precisament els infants presents a aquesta activitat seran els responsables, a partir de les 18.30 h, de posar en funcionament la decoració lluminosa dels carrers de la vila.

La il•luminació nadalenca a Palamós
Amb aquest acte simbòlic Palamós posarà en funcionament i, fins passada la festivitat de Reis, el sistema lluminós de Nadal.

La Brigada Municipal va iniciar el passat mes d’octubre les tasques d’ubicació de la decoració lluminosa als carrers de Palamós amb la instal•lació dels 1.400 m2 de l’anomenat tendal lluminós o sostre, que se situa a uns quatre metres d’altura per damunt dels carrers comercials del centre de la vila, concretament els de Tauler i Servià, Cervantes, Dídac Garrell, Major i plaça dels Arbres.

A aquest element si sumen les cortines de llum que s’ubiquen en altres indrets com el barri vell de Palamós i el nucli de Sant Joan, i els prop de sis mil metres de mànega que decora un bon gruix dels fanals al municipi i que són elaborats amb fil lumínic.

Com en els darrers anys també s’han col•locat en les entrades dels carrers comercials de la vila els plafons de llum amb el disseny de la gamba de Palamós, que van ser adquirits per l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), i també s’han decorat amb llum els giratoris de l’avinguda de Catalunya, concretament el que es troba a l’alçada de l’avinguda Onze de Setembre i Lluís Companys, així com el del carrer de Carmel i el de l’Enric Vincke.

A aquests elements cal sumar-hi les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià o La Planassa.

Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, manté la seva original il•luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.

A banda aquest any també s’han instal•lat rètols lluminosos amb la frase “Bones Festes” a les entrades de la població, al Mercat Municipal, el Pavelló d’Esports, la Biblioteca Municipal o la nau polivalent dels “50 metres”.

L’original il•luminació dels campanars
Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornen a lluir la seva original il•luminació.

Aquesta decoració es basa en la col•locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema d’il•luminació amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

Elements que potencien l’estalvi energètic
En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.

Una part de les garlandes, plafons i rètols lluminosos instal•lats aquest Nadal a Palamós han estat llogats a empreses especialitzades en elements de decoració lluminosa. El pressupost d’aquest lloguer és d’uns 9.400 euros.

A aquest import cal sumar-hi la despesa de prop de 3.700 euros destinada a l’adquisició de material elèctric necessari per a la reparació i manteniment de les instal•lacions i de la decoració lluminosa de propietat municipal.

És el cas de les tasques que enguany han realitzat els operaris de la Brigada amb la substitució de tots els trams del fil lumínic que amb el temps s’han deteriorat i que es troben ubicats als fanals dels principals carrers del municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat