Palamós posarà en funcionament la il·luminació nadalenca dels carrers, amb un acte festiu d’encesa de llums que tindrà lloc divendres

Aquest proper divendres 1 de desembre, Palamós posarà en marxa la il·luminació nadalenca que durant les darreres setmanes han instal·lat els operaris de la Brigada Municipal a diversos carrers de la població.

Per tal de poder fer l’estrena d’aquesta decoració lluminosa, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), han previst realitzar un acte festiu d’encesa de la il·luminació que tindrà lloc a partir de les 18 h, concretament a la cruïlla situada entre la plaça dels Arbres i el carrer Major, dins l’eix comercial central del municipi.

Espectacle infantil

Aquest acte comptarà amb l’espectacle infantil “La sal del mar”, amb un ampli repertori de cançons per al gaudi dels més petits. Precisament els infants presents en aquesta activitat seran els responsables, a partir de les 18:30 h, de posar en funcionament la decoració lumínica de Nadal als carrers de la vila.

Campanya “Per Nadal, regala’t Palamós”

Aquest acte forma part de la campanya Per Nadal, regala’t Palamós”, mitjançant la qual s’activen al municipi propostes comercials, culturals, lúdiques i gastronòmiques durant aquestes festes. La iniciativa s’inicia precisament amb l’encesa de llums de divendres, i té l’objectiu d’incrementar l’afluència de visitants al municipi al llarg del mes de desembre i principis de gener entorn les festes de Nadal, posicionant Palamós com a referent comercial i cultural, i amb tres eixos principals d’atracció: diversitat d’activitats de Nadal, àmplia oferta comercial i propostes gastronòmiques.

 Aquesta àmplia oferta d’activitats confereix una potent agenda nadalenca al municipi, on la campanya també suma la diversitat comercial que té Palamós. Amb l’objectiu de potenciar aquesta oferta, les compres que es fan durant aquestes festes als comerços associats a Fecotur comporten l’obtenció de butlletes per a participar en el sorteig que té com a premi, concretament, un cotxe Dacia Sandero ECO Essential (100CV) de motor de biocombustible bezina-GLP (gas), un vehicle que resta exposat precisament en l’espai on divendres tindrà lloc l’acte festiu d’encesa de les llums de Nadal.

La il·luminació nadalenca a Palamós

Amb aquest acte simbòlic Palamós posarà en funcionament i, fins passada la festivitat de Reis, el sistema lluminós de Nadal.

En els darrers anys Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED, amb l’objectiu de continuar reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.

Les tasques d’ubicació d’aquesta decoració lluminosa varen començar a mitjans del mes passat, amb la instal·lació de cortines de llum, que estan situades en el carrer Major, a diversos carrers del barri vell de Palamós i també del nucli antic de Sant Joan.

També s’ha instal·lat el fil de llum de colors que en els darrers anys decora zones com l’avinguda de la Llibertat i el carrer d’Àngel Guimerà, així com a la plaça de Catalunya.

 Com en els darrers anys també es decora amb llum tots els giratoris de l’avinguda de Catalunya, així com els situats a la ronda de l’Est. A aquests elements cal afegir les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià, l’avinguda de Catalunya, Enric Vincke o zona de La Planassa.

Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, manté la seva original il·luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.

A banda aquest any també s’han ubicat rètols lluminosos, amb la frase “Bones Festes”, a l’entrada al municipi pel carrer del Mar, a la Llar d’Infants, al Pavelló d’Esports, a la Biblioteca Municipal o a la nau polivalent dels “50 metres”.

L’original llum dels campanars

Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornen a lluir la seva original il·luminació.

Aquesta decoració es basa en la col·locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema de llum amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat