Palamós prepara diverses activitats per a commemorar el Dia Internacional de les Dones

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones (8 de març), Palamós organitza diverses activitats commemoratives que s’inicien avui divendres, i que conclouran el 8M amb els actes centrals d’aquest programa.

La primera de les propostes s’ha encetat a la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou” que durant tot aquest mes de març presenta, en el “Racó de la igualtat”, una àmplia mostra bibliogràfica i videogràfica sobre les dones i les dones treballadores de la llar. Aquest equipament també oferirà, dijous vinent 7 de març, a les 17:30 h, una sessió especial de l’Hora del Conte (activitat adreçada a infants i recomanada a partir de 3 anys), a càrrec de les contacontes Laura Asensio i Marta Vericat (intèrpret en llengua de signes).

El dia anterior, 6 de març, cal destacar la realització d’un Taller d’estampació de samarretes amb lemes feministes, que es prepararan de cara als actes del 8M. La proposta és organitzada per l’Àrea de Joventut i tindrà lloc al Punt Jove de Palamós (galeries Carme). Les places són limitades i cal inscripció prèvia a: puntjove@palamos.cat, o al 629 802 871.

Dia Internacional de les Dones

La jornada central amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc el divendres 8 de març, i s’iniciarà a les 12 h davant l’Ajuntament, on es durà a terme un acte, reivindicatiu i institucional, on les formacions polítiques representades al consistori municipal, llegiran un manifest conjunt.

També es comptarà amb la participació dels i les alumnes de les escoles de secundària del municipi, que donaran lectura a textos que han elaborat commemoratius de la jornada.

A partir de les 17:30 h, les activitats es traslladaran a la platja Gran (zona espigó) on tindrà lloc l’espectacle de dansa “El mar és dona”, una coreografia creada per Carla Cervantes Caro que serà interpretada per ballarines de la companyia CobosMika SEEDs.

Ruta guiada

Posteriorment, a les 18:00 h, s’iniciarà una ruta guiada per diversos espais de Palamós on es visualitzarà el paper de la dona a través dels oficis vinculats al municipi.

L’itinerari començarà a la plaça Murada, seguirà per l’estenedor de xarxes, el passeig del Mar, i l’avinguda de l’Onze de Setembre on finalitzarà. L’activitat és gratuïta però cal fer inscripció a: https://goo.su/lRnQqpm.

Tots aquests actes que formen part de la jornada commemorativa del 8M, són coordinats pel Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós.

Actes a l’Espai del Peix i la Sala Petita de La Gorga

Aquest mateix dia, però a partir de les 20:00 h, l’equipament de l’Espai del Peix acollirà l’acte organitzat per l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan, mitjançant el qual es farà reconeixement a sis dones que han convertit la dansa en l’eix de la seva vida personal i professional, amb Palamós com a escenari.

L’acte inclou un tastet de cuina marinera. Les entrades per a poder assistir-hi es poden adquirir al Museu de la Pesca o bé a: http://Tickets.museudelapesca.org, el preu és de 22 €.

La celebració a Palamós del Dia Internacional de les Dones tancarà el seu programa commemoratiu divendres 8 de març, a partir de les 20:30 h, amb la lectura teatralitzada amb clau irònica de l’obra de Mercè Rodoreda “La senyora Florentina i el seu amor Homer”, que organitza la companyia Gespa Teatre.

L’espectacle tindrà lloc a la Sala Petita del Teatre La Gorga, i el preu de l’entrada és de 10 €, que es pot adquirir anticipadament al web: http://lagorga.cat. Gespa Teatre tornarà a programar una segona representació d’aquest espectacle a la sala Petita, el dia següent, dissabte 9 de març, també a les 20:30 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Acció Social

27/05/2024

Relacionades per entitat