Palamós prepara la nova edició del prestigiós “Concert de Sardanes de la Costa Brava”

El proper dimecres dia 8, i com ja és tradicional durant l’agost, l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós organitza el prestigiós “Concert de Sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau”.

Aquest concert tan especial, dedicat al “príncep de la tenora” i que enguany arriba a la seva 12a edició, tindrà lloc un any més al recinte de l’Arbreda. En aquest indret, a partir de les 22 h, les destacades cobles gironines Montgrins i la Principal de la Bisbal interpretaran un total de quinze sardanes que tocaran les dues cobles de manera alternativa durant la primera part i, conjunta, a la segona.

COMPOSITORS DESTACATS
Aquesta serà una molt bona oportunitat per gaudir del so de les dues destacades cobles, que oferiran un repertori amb peces d’alguns dels millors compositors. Entre aquest es destaquen, Juli Garreta amb “A Pau Casals”; Eduard Toldrà “La fageda d’en Jordà”; Vicens Bou “Angelina”; Conrad Saló “Aura del Tura”; o Ricard Viladesau amb “Lleida, Ciutat Pubilla”, entre altres.

LES ENTRADES PER AL CONCERT
Les entrades per a poder assistir a aquest concert es poden adquirir anticipadament a les oficines de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós –c/ Ave Maria, 3, 2n pis-; (fins al 8 d’agost) de 9 a 16 h. A més, dimecres dia 8, a partir de les 19 h, s’obrirà el servei de taquilla a l’Arbreda per a la venda d’entrades per al concert.

Els preus de les localitats són de 15 € (numerades) i de 13 € (general), mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós és de 10 € (numerades) i de 8 € (general).

JOSEP GISPERT, PREMI D’EXCEL•LÈNCIA SARDANISTA 2012
Durant el Concert de Sardanes de la Costa Brava de dimecres es farà el lliurament del premi d’excel•lència sardanista 2012, que s’atorgarà al músic Josep Gispert i Vila, el que va ser tenora solista de la Principal de La Bisbal i també va formar part de la cobla Montgrins.

Aquest destacat músic, tenora solista de la Principal de la Bisbal durant els darrers 28 anys, es retirarà oficialment de la seva activitat professional al finalitzar la temporada 2010-2011. El nom de Josep Gispert ja figura al costat d’altres tenores llegendaris com Albert Martí, Josep Coll o el mateix Ricard Viladesau.

Josep Gispert i Vila, natural de Púbol (1950), va cursar els estudis musicals superiors al Conservatori del Liceu. També va estudiar amb Ricard Viladesau, qui va escriure per a Gispert la majoria de les obligades i que li han proporcionat importants triomfs en aplecs i ballades.

Durant la seva llarga trajectòria professional ha format part de la Moderna (de La Bisbal), la Principal de Llagostera, la Principal de Girona, els Montgrins i la Principal de La Bisbal. Aquest reconegut músic ha combinat la seva activitat musical a la cobla amb la docent, com a professor del Conservatori de Girona Issac Albéniz i l’Escola de Música Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà. Com a compositor, ha escrit tres sardanes obligades de tenora.

ESTRENA D’UNA SARDANA
Un altre aspecte que distingeix de manera especial i a cada edició el Concert de Sardanes de la Costa Brava és l’estrena d’una sardana.

En aquesta ocasió el mestre Josep Cassú ha estat l’encarregat de compondre aquesta nova peça que porta com a títol “Pas a pas per la Badia”.

D’aquesta manera Josep Cassú, torna a brindar una vegada més i amb una nova composició la seva col•laboració al concert, que en els darrers anys també ha comptat amb estrenes de sardanes de compositors tant reconeguts com Jordi Molina, Jordi Paulí, Antoni Mas, Albert Guinovart o Antoni Ros Marbà.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat