Palamós presenta el festival ONADAnce amb vocació de fer protagonista la dansa contemporània a la Costa Brava

Aquest matí s’ha presentat al claustre del Mas del Vent, a Palamós, la proposta cultural ONADAnce, que neix amb la vocació de donar visibilitat a la dansa contemporània a la Costa Brava.

Aquest projecte és iniciativa de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i la companyia de dansa palamosina CobosMika Company, amb la col•laboració de la plataforma cultural i artística Focus Engelhorn.

La proposta Onadance inclou tres aspectes diferenciats i complementaris: difusió, formació i creació.

Difusió
En l’apartat de difusió l’ONADAnce vol donar visibilitat a la dansa exercint de punt destacat en el circuit de dansa per a les companyies catalanes, programant tres espectacles professionals de dansa i esdevenint al mateix temps una finestra d’internacionalització cap a l’exterior.

Les representacions previstes per aquesta primera edició es duran a terme a l’aire lliure, en tres espais emblemàtics de Palamós pel seu valor històric i que esdevenen singulars i amb encant: el Parc del Convent dels Agustins, el Castell de Sant Esteve de Mar i el Claustre del Mas del Vent.

De camino al otro al Parc del Convent dels Agustins
El dijous 7 de juliol, a les 21 h tindrà lloc la representació de l’espectacle De camino al otro, a càrrec del duet format pels ballarins Lali Ayguadé, una de les ballarines catalanes més internacionals, i Julian Sicard un artista de circ de llarga trajectòria. Arran d’una trobada artística decideixen treballar un projecte compartit. La iniciativa sorgeix de l’interès per cercar un llenguatge comú entre la dansa i l’acrobàcia.

Aquest espectacle serà gratuït i obert a tothom i tindrà lloc al Parc del Convent dels Agustins, ubicat en l’àmbit de Les Pites, un dels principals accessos del nucli antic de la vila i al costat de la plaça del Pedró.

La Vida era al Castell de Sant Esteve de Mar
El dissabte dia 9 de juliol, també a les 21 h, es presentarà el duet La Vida era de la Cia. Vbuit amb Laura Vilar i Miquel Barcelona, actualment ballarins de la companyia palamosina CobosMika.

Aquest espectacle vol reflexionar sobre la possible relació entre dos éssers que renuncien als judicis, al gènere, al poder i a la forma per entregar-se a l’experiència del moment. El preu de les localitats per aquest espectacle és de: 15 € / 12 € reduïda.

Per a la representació d’aquesta coreografia, l’espai escollit són les restes del Castell de Sant Esteve de Mar, ubicat en el promontori que tanca al nord la platja de La Fosca, un indret singular i inèdit pel que fa a la programació d’espectacles.

NMNW Neither Man Nor Woman al Claustre del Mas del Vent
El darrer dels espectacles professionals inclosos enguany a l’Onadance tindrà lloc el dia 10 de juliol, a les 21 h, al Claustre del Mas del Vent, un espai màgic, icònic que per les seves característiques artístiques i visuals converteix els esdeveniments en moments únics.

En aquest marc es representarà l’espectacle NMNW Neither Man Nor Woman de CobosMika company. Es tracta del nou espectacle de la companyia creat per a un quintet integrat per: Melodie Cecchini, Ines Massoni, Gaetan Boschini, Nat Charrol i Charly Bouges. La coreografia d’aquest espectacle fa protagonista la bellesa i la intimitat per anar dibuixant una idea basada en l’afirmació que cap home ni cap dona és complet sense l’altre. El preu de les localitats per aquest espectacle és de: 20 € / 18 € reduïda.

Les entrades per aquests dos darrers espectacles ja es poden adquirir anticipadament a les oficines de Cultura de l’Ajuntament de Palamós (Centre Cultural La Gorga).

Formació
La de la formació de joves ballarins, dóna continuïtat al Palamos Summer Dance, que enguany arriba a la 13a edició. Es tracta de l’estada de dansa per a professionals amb vocació internacional centrada en la formació, el diàleg i l’intercanvi d’experiències entre professionals de la dansa contemporània. Aquest any, una vegada més els ballarins i coreògrafs palamosins, Olga Cobos i Peter Mika, directors artístics de l’activitat, proposen una oferta de classes intensives durant la setmana que va del 8 al 12 de juliol.

Les classes programades per aquesta 13a edició es duran a terme, entre 9 i 19.15 h, a diversos equipaments del municipi, concretament a l’Institut d’Ensenyament Secundari de Palamós i a la Nau polivalent dels 50 metres, situada davant la plaça del Suro. El dimarts 12 a les 21h es podrà veure una mostra coreogràfica dels alumnes al moll pesquer de Palamós.

Creació
Finalment en l’àmbit de la creació el 2n Concurs d’intèrprets de dansa contemporània. L’objectiu d’aquest apartat és donar suport a la interpretació i la creació per part de joves talents en l’àmbit de la dansa, mostrant el treball creatiu, tècnic i artístic mitjançant la presentació de les coreografies, afavorint l’intercanvi d’artistes, fomentar la dansa feta i creada des del propi territori i apropant la dansa al públic en general.

Per a poder participar en aquest concurs cal presentar peces de dansa contemporània on els intèrprets tinguin menys de 27 anys, amb solos i duos amb una durada màxima de sis minuts.

La presentació damunt l’escenari d’aquestes composicions tindrà lloc el dia 11 de juliol a les 21 h, al Teatre La Gorga. Els premis amb els quals es dota aquest concurs són un primer premi de cinc-cents euros; un segon premi de tres-cents euros, i un premi atorgat pel públic assistent a la mostra que consisteix en un curs complet de l’estada Palamós Summer Dance 2017.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat