Palamós prioritza els espais per a vianants i inicia les obres per ubicar un sistema de regulació d’accés de vehicles al centre del municipi

L’Ajuntament de Palamós iniciarà demà dimarts, 27 de novembre, el projecte d’instal•lació d’una pilona automàtica retractil i dels sistemes complementaris de senyalització i control, al carrer de Dídac Garrell i Tauler, coincidint amb la confluència d’aquest vial amb l’avinguda de l’Onze de Setembre.

La realització d’aquesta obra i de la implementació del sistema permet seguir prioritzant els espais per a vianants al municipi, restringint, en franges horàries i períodes concrets, el trànsit rodat en aquest àmbit tan cèntric de la vila que inclou també la plaça dels Arbres i el carrer de Cervantes.

Els treballs son a càrrec d’una empresa especialitzada que iniciarà les tasques amb la realització de canalitzacions, rases, i cimentacions necessàries pels equips a instal•lar. Posteriorment s’ubicarà la pilona automàtica així com els equips complementaris que inclou l’ampliació de tanques delimitadores, o bé la ubicació de semàfors i senyalització vertical lluminosa mitjançant la qual s’advertirà, des de l’avinguda de l’Onze de Setembre, dels períodes de tancament al trànsit d’aquest carrer.

El projecte també inclou la instal•lació d’una càmera que permetrà la visualització remota de la cruïlla des de la comissaria de la Policia Local, on els agents podran controlar els vehicles que accedeixen a aquest àmbit en moments de tancament al trànsit. Cal recordar que la mesura no afecta en cap cas els serveis d’emergència, el transport públic o els veïns que hi tinguin garatge, que podran abaixar la pilona mitjançant un comandament a distància.

Aquestes obres, amb un cost de 34.596,04, es perllongaran durant tota la setmana i fins divendres 30 de novembre, període en el qual no es permetrà la circulació de vehicles en aquest carrer, afectant aquesta prohibició també, a la plaça dels Arbres així com el primer tram del carrer de Cervantes (entre pl. dels Arbres i c/ de Josep Fàbrega i Pou).

Durant la realització d’aquest projecte els propietaris d’aparcament tancat situat dins l’àmbit afectat podran accedir amb el seu cotxe als respectius garatges, des del carrer de Salvador Albert i Pey i per la plaça dels Arbres en sentit prohibit (només aquests vehicles i amb la precaució necessària).

Cal destacar també que fins al proper divendres la parada del bus urbà ubicada a la plaça dels Arbres es traslladarà provisionalment a la del passeig del Mar davant l’oficina de Turisme, des d’on es permetrà enllaçar als usuaris amb els barris de Cases Noves i Mas Guàrdies.

Amb la posada en marxa d’aquest sistema Palamós segueix fomentant els espais per a vianants al municipi, i en aquest cas en àmbits tan cèntrics com els dels carrers de Dídac Garrell, de Cervantes i la plaça dels Arbres.

Aquesta mesura també permetrà potenciar l’eix comercial del barri Vell de Palamós i el seu entorn.

Les franges horàries de tancament s’han consensuat amb els comerciants i veïns del sector i, ara en període de proves durant els mesos d’hivern i primavera, s’han establert els següents: de dilluns a divendres de 17 a 21 h; dissabtes d’11 del matí a 24 h de la nit i els diumenges de 10 a 14 h.

De cara a l’estiu aquests horaris es podrien modificar amollats a les necessitats d’aquell període.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat