Palamós projecta una nova zona d’aparcament gratuïta i de gran capacitat, al costat de la futura estació d’autobusos

L’Ajuntament de Palamós obrirà al municipi una nova zona d’estacionament gratuïta i de gran capacitat, que se situarà al costat de la futura estació d’autobusos, ubicada al sector sud del Pla de Sant Joan, on actualment es realitza el projecte de prolongació del carrer d’Enric Vincke, i molt propera a l’avinguda de Catalunya.

La setmana passada representants municipals i els propietaris del terreny varen dur a terme la signatura d’arrendament, mitjançant la qual es garanteix la utilització d’aquest espai durant els propers quatre anys, moment en el qual l’Ajuntament valorarà la possibilitat de renovar aquest lloguer.

Aquests terrenys tenen una superfície global de prop de 9.000 metres quadrats dels quals, i en una primera fase, és previst utilitzar-ne la meitat, que serà destinada a aparcament amb una capacitat per a uns 200 vehicles. L’Ajuntament de Palamós no descarta poder ampliar progressivament la capacitat d’aquest equipament arranjant la resta de la parcel•la disponible, si les necessitats de més estacionament en aquesta zona ho requereixen.

La superfície del nou aparcament serà de sauló i l’accés es realitzarà des del carrer de Santiago Bañeras i també des del nou carrer que connectarà amb l’estació d’autobusos.

En les properes setmanes es tancarà el projecte tècnic que marcarà els treballs que cal realitzar ara per a arranjar el sector de la parcel•la afectat per aquesta primera fase, on caldrà fer l’aportació de terres per a anivellar els terrenys i crear els accessos, a banda de les tasques per a la instal•lació de l’enllumenat.

El pressupost municipal de 2022 ja té prevista una partida de 30.000 euros per a l’adequació de nous aparcaments al municipi, que se sumaran als 50.000 euros que inclou el pressupost d’enguany. Una part d’aquest pressupost global anirà destinat a la realització d’aquest nou equipament que l’Ajuntament de Palamós té previst obrir durant el segon semestre de l’any vinent.

Aquest nou espai d’estacionament se sumarà als dos aparcaments gratuïts que ja hi ha en aquest àmbit. Un ubicat en paral•lel al carrer de Santiago Bañeras i amb capacitat per a uns 120 vehicles; i l’altre situat al final del carrer de la Font on poden aparcar uns 25 cotxes.

Aquest darrer canviarà el seu format un cop s’urbanitzi aquest espai, que es convertirà en una zona verda i les places d’estacionament passaran a ubicar-se en bateria al nou carrer resultant.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp