Palamós promou un curs per fomentar l’associacionisme al municipi com a element de participació ciutadana

El proper dimecres, 16 d’octubre, s’iniciarà el curs “Des de l’associació, com entendre’ns? com fer-nos entendre?” que organitza l’Ajuntament de Palamós per seguir fomentant a la vila l’associacionisme com a veritable element de participació ciutadana. Amb aquest objectiu el curs permetrà crear un espai on poder adquirir nous coneixements referents a l’associacionisme i, alhora, compartir experiències en aquest àmbit.

L’activitat formativa, totalment gratuïta, és adreçada principalment a les persones interessades en l’associacionisme, tant si actualment formen part d’una associació com si estan interessades a crear-ne una. Aquesta proposta tindrà lloc tots els dimecres, del 16 d’octubre al 20 de novembre, de 19 a 21 h, a l’Espai del Barri.

Aquest curs es fonamenta en la idea que els conceptes d’inclusió i gestió de la diversitat són eixos vertebradors en el funcionament de les associacions, i serà impartit per responsables de l’Associació per a la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI). A les diverses sessions del curs que s’han previst es tractaran temes com: la pluralitat de la societat, com gestionar una diversitat inclusiva, o bé eines i arguments per establir una bona comunicació intercultural.

La darrera de les sessions que tindrà lloc el 20 de novembre, serà oberta a totes les entitats de la vila encara que no s’inscriguin al curs, i sota el títol “Com ens pot ajudar l’Ajuntament en el nostre funcionament?” serà dedicada a explicar què s’ha de fer per organitzar una activitat, com s’ha de comunicar a l’Ajuntament, de quins materials o bens immobles es pot disposar, condicions, terminis, o disponibilitat. Aquesta sessió comptarà amb la participació de la tècnica de cultura i festes de l’Ajuntament de Palamós.

Inscripcions
Les persones interessades a participar en el curs poden fer la seva inscripció abans del proper dimecres dia 16, a l’Espai del Barri (situat al carrer de Mn. Jacint Verdaguer, 12, davant el parc municipal de l’Arbreda), de dilluns a divendres de 9 a 14 h del matí.

Aquelles persones que no es puguin adreçar al matí a l’Espai del Barri per a realitzar la inscripció, poden enviar un mail a: comunitats@palamos.cat i l’organització els farà arribar un formulari perquè es puguin inscriure on-line.

El curs “Des de l’associació, com entendre’ns? com fer-nos entendre?”, s’inclou dins el programa “Compartir experiències que ens uneixen” que és gestionat des del Pla de Barris Palamós Millora, mitjançant el qual i durant aquest darrers anys també s’ha fomentat l’associacionisme a la vila.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat