Palamós proposa conèixer de prop els bolets mitjançant les activitats mediambientals de tardor

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós enceta una nova edició del cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals que fomenta el municipi.

Sota el nom “Aquesta tardor…temps de menjar bolets”, la proposta permet als seus participants conèixer de prop els bolets més característiques de l’entorn i per això es programa una sortida micològica i diversos tallers mitjançant els quals poder apropar les característiques dels bolets més comuns, com conèixer’ls i la millor manera de cuinar-los.

D’aquesta manera el dia 17 de novembre s’organitzarà una caminada, amb sortida per conèixer els bolets de l’entorn més immediat i fer-ho de la mà dels experts de la Fundació Micològica Joaquim Codina.

Posteriorment, el dia 24 de novembre, es durà a terme un taller pràctic mitjançant el qual es donarà a conèixer les diverses tècniques per a poder conservar els bolets. Finalment el dia 2 de desembre es realitzarà el darrer taller pràctic on es cuinaran diverses receptes que tenen el bolet com a principal ingredient.

Inscripció prèvia
Totes aquestes activitats són gratuïtes. Tot i així per a poder-hi participar, cal la inscripció prèvia de les persones interessades.

Les inscripcions es poden fer a la seu de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, o bé al telèfon: 972 27 72 00, i al e-mail: naturapalamos@gmail.com

Demà inici de tallers mediambientals a la Biblioteca
A aquest programa també si sumen tallers, xerrades i projeccions que tindran lloc a la Biblioteca i que estan relacionats amb altres temàtiques mediambientals.

Precisament demà dimarts 6 de novembre, a les 19:30h, s’obrirà la primera d’aquestes xerrades vinculada en el tractament dels tòxics que poden afectar el dia a dia de les persones a les seves llars. Aquesta proposta es convertirà també en taller pràctic, on els seus participants aprendran a fabricar un fregall ecològic.

Posteriorment el dia 20 de novembre, i emmarcat dins la setmana europea de la prevenció de residus, es durà a terme la projecció del documental “Sense Ficció. Què mengem?”, i finalment, el dia 11 de desembre, es tancarà aquest apartat temàtic amb un taller orientat a aprendre a embolicar objectes i regals amb roba utilitzant la tècnica Furoshiki.

Concurs Instagram # boletsdepalamos
Totes aquestes activitats s’arrodoneixen amb un concurs Instagram que amb el hashtag #boletsdepalamos proposa capturar “el bolet més original collit a Palamós”.

La proposta ja ha publicat les bases al Facebook Natura Palamós i està premiat amb un val de 100€ de compra a la botiga Granel.

Precisament el divendres passat l’Ajuntament de Palamós va lliurar el premi
del concurs d’Instagram #elmardepalamos que es va organitzar coincidint amb el període de realització del programa d’activitats mediambientals d’estiu.

Del total de 73 fotografies presentades el jurat va escollir la del barceloní, Josep Amigó, que recull una imatge artística dels teulats de S’Alguer amb la platja de Castell al fons.

Divendres passat Amigó va rebre el premi de la mà del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Emili Colls. En aquest cas el premi està dotat concretament amb una excursió amb Paddlesurf pel litoral de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp