Palamós proposa gaudir del camí de ronda del municipi acompanyats de l’app audioguia, que aporta informació històrica, cultural i mediambiental del traçat

Aquest estiu Palamós ha posat a disposició dels usuaris del camí de ronda de Palamós una aplicació gratuïta que permet, mitjançant un codi QR, la descàrrega al telèfon mòbil d’informació en relació als valors natural, culturals, històrics i paistagistics del seu traçat, acompanyat d’imatges antigues, vídeos amb dron, de realitat ampliada i àudios.

L’app audioguia té el nom de Palamós Ronda de Mar, i permet conèixer amb detall un total de 18 punts emblemàtics del tram del camí de ronda de Palamós de 3,5Km, que uneix el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell, passant per espais tan emblemàtics com el parc del Convent dels Agustins, sota ca la Margarida, Cap Gros, La Fosca o S’Alguer.

La tecnologia d’aquest aplicatiu inclou un sistema de georeferenciació que reprodueix automàticament l’audioguia relacionada amb els referents propers al punt on es troba l’usuari.

L’app accedeix directament a la fitxa corresponent al punt d’interès per poder veure els vídeos i imatges associades a aquest, amb l’opció de visualitzar una recreació en realitat augmentada i vídeos amb dron, que permet descobrir amb molt detall el camí de ronda de Palamós.

També s’inclou un punt introductori al camí de ronda, amb un vídeo de presentació, que s’obre de manera automàtica quan l’usuari accedeix per primer cop a l’app, des de qualsevol de les set portes d’entrada a aquest tram del camí de ronda.

Aquesta aplicació gratuïta per a mòbils està disponible per Android i Apple a través dels seus markets i, en breu, es podran descarregar també a través de codis QR que s’ubicaran en els diversos panells informatius que es troben al llarg del camí.

L’app d’informació del camí de ronda, es complementa amb els elements físics de senyalització que s’han instal•lat en diversos punts del traçat.

Es tracta concretament de tres elements. Les fites que permeten l’orientació dels usuaris del camí; els tòtems, que assenyalen els llocs emblemàtics del traçat; i els faristols que se situen en cadascuna de les set entrades del camí i que inclouen una informació completa del recorregut, distàncies o grau d’accessibilitat, així com els valors ambientals, patrimonials o històrics de l’àmbit per on passa. Precisament aquests darrers elements s’estan complementant actualment amb la incorporació de la informació que mostraran i que està vinculada a la que inclou l’audioguia.

Projecte integral de millora d’un tram del camí de ronda
Tot aquest sistema de senyalització i d’informació s’inclou dins el projecte “d’infraestructura verda multifuncional, per a passejar, fer esport, conèixer la natura, la cultura i la història de Palamós”, que s’ha dut a terme entre 2020 i 2021 i que ha fet possible la restauració i millora de la secció del camí de ronda de 3,5 Km, que uneix sense interrupcions el nucli urbà del municipi amb la platja de Castell, fent el recorregut, més accessible, més còmode i atractiu, millorant la sostenibilitat i mobilitat del municipi en facilitar l’accés sense la necessitat de fer servir vehicles de motor, i que també ha permès restaurar i preservar els hàbitats naturals d’aquest entorn.

El cost global d’aquest projecte és aportat mitjançant ajuts europeus FEDER, també pel pla de Foment del Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, i per l’Ajuntament de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat