Palamós proposa la celebració virtual del Dia Internacional de la Dansa

Amb motiu de la celebració, avui 29 d’abril, del Dia Internacional de la Dansa, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós organitza, des de fa 13 anys, i conjuntament amb la companyia internacional de dansa CobosMika Company (en conveni de residència al Teatre La Gorga), la tradicional activitat Trobadansa. Aquesta proposta compta sempre amb la participació de les entitats, escoles i centres de dansa locals.

El municipi sempre viu aquesta festa al carrer, però enguany, amb motiu de l’actual situació de confinament de la societat, es transforma per a celebrar-se de manera totalment virtual. L’objectiu d’aquesta activitat és sempre, poder difondre i apropar la dansa a tota la població, utilitzant en aquest cas, les xarxes socials, on poder posar en valor aquesta disciplina cultural, així com les persones, escoles i companyies que la promouen a Palamós.

Amb aquest interès les companyies i escoles de dansa del municipi han preparat prop d’una vintena de vídeos amb les seves coreografies que sota el nom de “Palamós és dansa, Palamós es mou!”, s’han penjat avui a les xarxes amb les etiquetes #Trobadansavirtual i #Ballemacasa.

Les entitats, formacions i companyies participants són: L’Associació Pots, que fomenta la inclusió de les persones amb discapacitats psíquiques, Cobosmika Solc, Escola de Ball Dance With Me, l’Escola de dansa Georgina Ors, Inspira Esport&Salut, La Fàbrica de Dansa i el Club Gimnàstica Rítmica Costa Brava. També si sumen la formació professional de dansa Cobosmika SEED’s, així com Cobosmika Company.

Totes aquestes actuacions enregistrades en vídeo permetran veure diverses disciplines i danses, com el funcky, jazz, dansa contemporània o hip hop, entre altres.

Relació de les formacions i escoles participants amb els enllaços de les seves coreografies:

Associació Pots: https://bit.ly/2yOqsHQ
Cobosmika Solc: https://vimeo.com/412769239
Escola de Ball Dance With Me: https://bit.ly/3cSKoIu
Escola de Dansa Georgina Ors: https://bit.ly/3f2imMK
Inspira Esport&Salut: https://bit.ly/359LFbq
La Fàbrica de Dansa: https://bit.ly/3aNs2aA
Club Gimnàstica Rítmica Costa Brava: https://bit.ly/2S64EOX

Formació professional de dansa Cobosmika SEED’s: https://vimeo.com/412662737Espectacle Hidden de Cobosmika Company: https://vimeo.com/407584153 Contraseña: HiddenCobosMika
Espectacle Wish de Cobosmika Company: https://vimeo.com/56502367 Contraseña: CobosMika
Espectacle NMNW de Cobosmika Company: https://vimeo.com/185595662 Contraseña: NMNW PremiereSAT
Coreografia d’Olga Cobos en motiu del DID20: https://vimeo.com/412671023
Espectacle de Videodansa Hiraeth de Cobosmika SEED’s: https://vimeo.com/385457466 Contraseña: RED

Una festa amb motiu del dia de la dansa
Cada 29 d’abril se celebrarà a nivell mundial el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni.

El Dia Internacional de la Dansa també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar la dansa a tothom.

L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa sempre ha estat el d’acostar la dansa a la ciutadania, i al llarg dels anys, organitzant activitats de caràcter festiu al voltant d’aquest dia, amb el propòsit de fer-ne màxima difusió i aconseguir sensibilitzar la ciutadania.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat