Palamós proposa poder conèixer l’entorn de les Gavarres mitjançant les activitats mediambientals de primavera

Aquest dissabte dia 5 de maig l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós obrirà una nova edició del cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals del municipi. Sota el nom “Aquesta primavera…coneix les Gavarres”, la proposta permetrà als seus participants apropar-se a aquest espai natural de Palamós des de la perspectiva mediambiental, cultural i patrimonial.

El programa s’encetarà dissabte vinent i desplegarà les activitats que inclou durant el mes de maig i fins al 16 de juny.

Precisament aquest dissabte dia 5 de maig la primera de les propostes és la d’un itinerari guiat per a poder conèixer les activitats humanes vinculades als recursos de les Gavarres. Dimecres 9 de maig a les 19.30 h, serà l’oportunitat d’assistir a la projecció del documental “Winged Migration” que es durà a terme a les 19.30 h al celler Brugarol (Bell-lloc).

El dissabte 12 de maig tindrà lloc el taller de confecció d’ambientadors naturals utilitzant plantes aromàtiques, el dia 24 de maig el programa oferirà el recital de llegendes i cançons tradicionals a càrrec de la formació Les Noves Cariàtides, que actuaran a partir de les 19.30 h al Mas Salvà (Bell-lloc). Mitjançant la proposta “Aquesta primavera…coneix les Gavarres” també s’oferirà la possibilitat de participar, el dia 26 de maig, d’un itinerari guiat per a conèixer les espècies de papallones que hi ha a les Gavarres, o bé, el dia 16 de juny d’assistir a una demostració pràctica de la pela del suro.

El programa es complementarà amb una neteja del litoral que s’organitzarà a la platja de Castell el dia 3 de juny, i amb la xerrada “Som energia” que es durà a terme el 5 de juny a les 19.30 h a la biblioteca de Palamós.

Inscripció prèvia
Totes les activitats incloses en aquest programa són gratuïtes. Tot i així per a poder participar-hi, caldrà la inscripció prèvia de les persones interessades.

Les inscripcions es poden fer a la seu de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, ubicada al carrer de Mn. Jacint Verdaguer, 12; o bé al telèfon: 972 27 72 00, naturapalamos@gmail.com

Concurs d’instagram
Com és habitual en les propostes d’activitats que s’organitzen a Palamós coincidint amb cada estació de l’any, s’inclou també el concurs fotogràfic d’instagram.

En aquest cas i amb l’etiqueta #gavarrespalamos, té l’objectiu d’aconseguir la millor fotografia que mostri l’essència d’aquest espai natural. El premi a la millor imatge serà un bateig de submarinisme per a poder realitzar durant aquest estiu.

Lliurament del premi de l’edició d’hivern
Precisament aquest matí s’ha dut a terme el lliurament del premi del concurs d’instagram inclòs en les activitats realitzades durant l’hivern passat i que en aquest cas ha destacat la millor foto que ha recollit el paisatge d’inici de la primavera a Palamós.

Amb el #despertaprimaverapalamos, la imatge guanyadora és la de Svetlin Vlasakiev amb l’instagram @svetlin.vlasakiev, que aquest matí ha recollit el premi de la mà de l’alcalde de Palamós i del regidor de Medi Ambient.

La seva imatge recull perfectament la transició entre l’hivern i la primavera a Palamós, donant un valor especial a la bellesa natural del municipi, fent més conscient a la societat de la importància de preservar el medi ambient.

En total es van presentar al concurs 36 fotografies. El premi ha estat un menú per a dues persones al restaurant de l’hostal la Fosca de Brugarol. Es tracta d’un restaurant de km0 amb productes ecològics elaborats a la vall de Bell-lloc.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat