Palamós proposa poder conèixer l’Espai d’Interès Natural de Castell-Cap Roig, mitjançant diverses activitats que tenen lloc aquesta primavera

Dissabte vinent, 29 d’abril, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós obrirà una nova edició del cicle d’activitats gratuïtes que promouen els valors naturals i ambientals del municipi. Sota el nom “Aquesta primavera…ens endinsem a Castell-Cap Roig!”, la proposta permetrà als seus participants conèixer de primera mà l’Espai d’Interès Natural (EIN) de Castell-Cap Roig, i principalment els àmbits del paratge i la plana, més allunyats de la zona costa i, per tant, més desconeguts.

El programa s’encetarà aquest dissabte amb la primera de les activitats programades. Es tracta de la ruta guiada amb bicicleta que permetrà conèixer recs, molins, mines d’aigua, safareig i aiguamolls, que es poden trobar per l’EIN Castell-Cap Roig. L’itinerari de la sortida s’iniciarà a la plaça del Pedró (barri Vell) i arribarà fins a Castell.

Les activitats seguiran el dia 4 de maig, a la tarda, amb un Taller de pesca científica, mitjançant el qual poder apropar als participants, a tots aquells valors que es troben en els ecosistemes fluvials com el de la riera de Castell.

Posteriorment, tindrà lloc una Jornada de neteja d’aquest àmbit natural, que dins el programa “Let’s clean up Europe”, proposa una sortida per poder retirar les restes de residus abandonats a diverses zones terrestres de l’Espai Natural Castell-Cap Roig. Aquesta activitat es durà a terme el dissabte, 6 de maig, de 9:30 a 12:30 h.

Una altra de les activitats que s’inclouen és la Jornada d’anellament d’ocells, que es realitzarà l’11 de maig, i on amb la participació d’especialistes es durà a terme la captura, anellament i alliberament d’aus. Aquesta jornada tindrà lloc a la tarda.

El programa d’activitats inclou dues sortides naturalistes que es realitzaran els dos darrers dijous del mes de maig, concretament els dies 18 i 25. La primera permetrà als seus participants, conèixer el paisatge litoral de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de Castell-Cap Roig, i la segona s’endinsarà en el paisatge agrícola de la plana de Castell. Els itineraris seran guiats per especialistes i es faran tots dos a la tarda.

Inscripció prèvia i conferència a la Biblioteca
Totes les activitats incloses en aquest programa són gratuïtes. Tot i això per a poder participar-hi, caldrà que les persones interessades puguin fer la sol·licitud prèvia, que es pot tramitar telemàticament, mitjançant el full d’inscripció que es pot trobar al web de l’Ajuntament de Palamós, i dins l’apartat de l’Àrea de Medi Ambient.

Les activitats organitzades dins el calendari “d’Aquesta primavera…ens endinsem a Castell-Cap Roig!”, es complementaran amb una conferència que tindrà lloc a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, inclosa en el programa –Biblioteca sostenible-.

Es tracta de la titulada “Hort ecològic, un món de possibilitats” que tindrà lloc el dimecres 24 de maig, a les 18:30 h. En aquest cas la inscripció cal fer-la directament a la Biblioteca municipal: 972 60 07 08.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp