Palamós proposa realitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, mitjançant el programa d’activitats mediambientals de tardor

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós iniciarà dimecres vinent, 26 d’octubre, una nova edició del programa d’activitats mediambientals de tardor, que en aquesta ocasió rep el títol de “Fem prevenció”. Aquesta proposta compta amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, dins del seu programa de Biblioteca Sostenible.

Mitjançant aquest programa d’activitats es volen donar a conèixer accions de sensibilització sobre estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles i fer-les públiques amb l’interès de poder canviar el comportament quotidià dels ciutadans. L’acció se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre.

El calendari d’activitats s’allargarà durant un mes, fins al 26 de novembre, i inclou, xerrades, tallers, i un mercat d’intercanvi de productes de segona mà i d’electrodomèstics. Totes les activitats tenen accés gratuït, però per a les que tenen lloc a la Biblioteca Municipal, cal fer inscripció prèvia.

Programa d’activitats mediambientals de tardor “Fem prevenció”
La primera de les propostes serà la xerrada sobre fermentació d’aliments que tindrà lloc el dimecres 26 d’octubre a les 18:30 h a la Biblioteca Municipal, mitjançant la qual es presentarà als participants els valors de la fermentació com a eina d’estalvi econòmic i d’eficiència alimentària.

Li seguirà, durant el matí del 18 de novembre, la parada informativa que s’ubicarà al Mercat Municipal, on educadors ambientals informaran la ciutadania dels trucs per a poder anar a comprar sense utilitzar envasos i embalatges d’un sol ús. Aquesta acció es tornarà a repetir el dia 25 de novembre.

El dia 23 de novembre el programa d’activitats mediambientals de tardor “Fem prevenció”, organitzarà una xerrada a la Biblioteca Municipal on s’explicaran idees per a poder fer els regals de Nadal amb consciència ecològica. Aquesta proposta tindrà lloc a partir de les 18:30 h.

El calendari d’activitats té un referent destacat el dia 26 de novembre, amb tres accions. La primera serà la del taller sobre reparació de petits electrodomèstics que acollirà la Biblioteca Municipal a les 9:30 h; també es realitzarà, a partir de les 10 h, el mercat d’intercanvi i de segona mà que s’ubicarà a la plaça dels Països Catalans (davant Biblioteca); i finalment la xerrada informativa sobre el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, que a partir de les 12 h i a la Biblioteca Municipal, tancarà aquesta jornada. Precisament aquesta darrera xerrada també es realitzarà el dia 24 de novembre, a la Biblioteca, i el dia 25 de novembre al local municipal de les galeries Carme, a les 19 h.

Mercat de petits electrodomèstics
El programa també proposa el Mercat d’intercanvi de petits electrodomèstics, en el qual poder aportar aquell aparell que ja no s’utilitza per canviar-lo per un altre, també de segona mà, que faci més falta. Aquest mercat permetrà exposar els electrodomèstics la setmana del 21 al 26 de novembre a la Biblioteca Municipal.

Totes les persones interessades a posar una parada al mercat d’intercanvi i segona mà, poden sol·licitar-la entre el 17 i el 31 d’octubre. Es poden consultar les bases a la web de l’Àrea de Medi Ambient i fer el tràmit a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat