Palamós proposa tot un seguit d’activitats virtuals per a poder celebrar Sant Jordi des de casa

L’Ajuntament de Palamós ha preparat tot un programa d’activitats virtuals per a poder realitzar aquests dies des de casa i com a alternativa a la situació de confinament, que no permetrà enguany celebrar les activitats de la Diada de Sant Jordi, al carrer, com és tradicional.

Amb el lema #SantJordivirtualaPalamos, des de diverses àrees municipals encapçalades per les de Cultura i Joventut, es proposen tot un seguit d’iniciatives que cerquen la interacció dels ciutadans en aquestes activitats en línia. Tota la programació prevista es pot consultar a l’APP municipal i les seves xarxes a Instagram i Facebook.

Les propostes són diverses com l’anomenada “Crea la teva rosa”, dirigida a qualsevol persona que vulgui elaborar una rosa amb materials que té a casa, la qual serà lliurada, quan se superi el confinament, a les persones usuàries del centre sociosanitari Palamós Gent Gran. Durant aquests dies es demana als participants que facin arribar un vídeo al correu espai.jove@palamos.cat, abans del dia 22 d’abril, dedicant-la “Aquesta rosa és per a tu”, per tal que el dia 23, es faci arribar el vídeo amb totes les dedicatòries al Palamós Gent Gran.

Una altra de les propostes és el concurs “Roba un poema” mitjançant poder fomentar aquests dies la literatura, la cultura i la creativitat. En aquest cas cal enviar una fotografia abans del 20 d’abril (espai.jove@palamos.cat) que mostri un missatge creat a partir de títols dels lloms dels llibres.

El programa d’activitats online també inclou el Concurs de Sant Jordi a Instagram que anima als palamosins i les palamosines, de totes les edats, que facin propostes sobre aquelles activitats, relacionades amb tallers o manualitats, jocs, música, literatura, gastronomia, o altres maneres de celebrar el Sant Jordi des de casa.

Per a participar-hi caldrà penjar a Instragram i amb l’etiqueta #FemSantJordiaPalamos, un vídeo de no més de 30 segons o una foto, on cada participant mostri com proposa celebrar el Sant Jordi a casa. L’autor/a del vídeo o la imatge més original i divertida guanyarà un sopar que un restaurant del municipi portarà al seu domicili el dia de Sant Jordi.

En l’apartat de concurs també destaca el que proposa donar a conèixer el racó preferit del municipi que proposin els participants, que l’hauran de fer arribar abans del 20 d’abril a l’adreça oficinadetursime@palamos.cat acompanyada amb una frase que convidi al drac, a Sant Jordi i/o a la princesa a descobrir aquests espais destacats. La persona guanyadora s’emportarà una sortida en caiac per a dues persones per descobrir Palamós des del mar.

El Museu de la Pesca també posa a disposició dels ciutadans els seus recursos digitals al Facebook @museudelapesca d’es d’on poder gaudir de fons del programa “Imatges que fan parlar” així com les fonts, eines i recursos digitals adreçats escoles i famílies per conèixer a fons el mar i els peixos, gaudir del patrimoni marítim de la Costa Brava i descobrir la riquesa de la cultura marinera. https://museudelapesca.org/recerca/recursos-digitals

Davant la situació d’Estat d’Alarma el Servei d’Arxiu Municipal ha ajornat la deliberació del jurat i per tant el lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós d’enguany, que tradicionalment té lloc per Sant Jordi, però si es presentarà el dia 23 d’abril, i en format digital, la publicació que recull el treball guanyador de l’edició del premi de l’any passat, amb títol Quant mesura la costa catalana? Anàlisi de la teoria fractal, de Júlia Martí.

El dijous 16 d’abril la Biblioteca municipal prepara l’Hora del conte virtual, amb contes a càrrec d’Albert Estengre.

Dimecres 22 d’abril, la Biblioteca també celebrarà la VIII Revetlla de Sant Jordi, amb un espai per a la lectura de textos breus. En aquesta ocasió escrits i creats pels alumnes que participen en el Taller literari d’escriptura que s’imparteix a la Biblioteca i que és conduït per l’escriptor Miquel Martín i Serra. Aquest mateix dia GespaTeatre convida a gaudir de l’adaptació de l’espectacle De vegades la mar, representat al Museu de la Pesca el 2017. Tota aquesta programació es podrà seguir a través dels canals de Facebook i Twitter @BibPalamos de la Biblioteca municipal.

Dijous 23, amb motiu de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca presentarà online l’XI Lectura continuada. Enguany es llegirà el poemari Apàtrida, de l’autor palamosí, Joan Gasull.

Aquesta jornada també inclou dues activitats en línia més: un concurs de “Tanka”, composicions poètiques japoneses breus, que cal presentar la mateixa diada de Sant Jordi al Facebook de La Gorga; així com l’exposició virtual del Llegat Francesc Galí on l’usuari podrà descobrir la llegenda de Sant Jordi en aquest destacat llegat pictòric municipal.

La programació lúdica i cultural de Sant Jordi es complementarà amb la realització d’un concert en línia a càrrec de músics palamosins que a partir de les 18:30 h, oferiran les seves actuacions en directe mitjançant l’Instagram i Facebook de l’Ajuntament de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat